Şekerbank

Üreticilere Damızlık Erkek Manda Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üreticilere Damızlık Erkek Manda Dağıtıldı
Tofidass

Yozgat Valiliği İl Özel İdaresi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından manda yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla yüzde 50 hibe desteğiyle üreticilere damızlık erkek manda dağıtıldı.

Bir besi çiftliğinde düzenlenen dağıtım töreninde dağıtım için alınan 20 damızlık erkek manda, görevliler tarafından bahçe hortumu ile serinletildi.

Daha sonra tören alanına gelen Vali Kemal Yurtnaç da hortumu alarak bir süre mandaların üzerine su sıkarak mandaların serinlemesini sağladı.

İSİM SAYMAYI BIRAKIP İCRAATA BAKACAĞIZ

Törende konuşan Vali Kemal Yurtnaç, toplantılarda "sayın" ile başlayan selamlama konuşmalarını Yozgat'ta kaldırdıklarını söyledi.

Bununla ilgili Vali Yurtnaç, "Bürokrasiden dem vuruyoruz ama başlangıcımız bile bürokrasi. Kamudan, sivil toplum kuruluşlarına, meslek odalarına kadar sayın valim, sayın kaymakamım, sayın müdürüm, sayın, sayın, sayın, bir halkı saymıyoruz. Aslında saymamız gereken halk. Bu maksatla bu tarihten itibaren biz Yozgat'ta bu işi kaldıralım. Benim katıldığım toplantılar dahil 'değerli katılımcılar' veya 'değerli arkadaşlar' deyin bitsin. Bunu sayarken birisi birisini atlıyor, bu sefer adam gönül koyuyor, 'sen beni şurada saymamıştın' diyor. Bizim en önemli vasfımız insan olmak, birey olmaktır. Birey olduğumuzun farkında olarak bu tarihten itibar protokol işini kaldıralım. Diyeceğimiz 'değerli arkadaşlar', 'değerli katılımcılar' bize yeter. Sivilliği öne çıkartacağız, bürokratik kuralları öne çıkartmanın manası yok. Bu tarihten itibaren bu protokol isimlerini tek tek saymayı bırakalım ve icraata bakalım” dedi.

TARIM VE HAYVANCILIĞI YOZGAT’TA GELİŞTİRECEĞİZ

Yozgat'ta tarım ve hayvancılığı geliştireceklerini dile getiren Vali Yurtnaç, “Yozgat tarım ve hayvancılığın ilerde olduğu bir şehir ama tabi ki desteklenmesi gereken bir şehir. Geçen hafta içerisinde üniversitemiz ve il özel idaresi ile beraber bir program yaptık ve üzümü ıslah etmek, aşılı fidan dağıtmak adına çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımız sürecek. Üniversite bir şehre destek veriyorsa, bilimsel bilgilerini alana yansıtabiliyorsa üniversite gerçekten üniversite olmuş demektir” dedi.

Vali Yurtnaç konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

"Bu şehirde ne kadarda sanayi, ekonomi, turizm desek de bu şehrin vazgeçilmez özelliği tarım ve hayvancılıktır. Biz tarım ve hayvancılığı hiçbir zaman bir tarafa bırakmayacağız. Bugün burada manda dağıtımı yapıyoruz. Amacımız bu insanlara ilave gelir temin etmek, bunlara destek vermek. Gerek hayvancılık, gerekse tarımda bundan sonra desteklerimiz devam edecek" diye konuştu.  

Konuşmanın ardından kura çekilerek üreticilere damızlık erkek mandalar dağıtıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Engereğin Karnından İki Yetişkin Civciv ÇıktıÖnceki Haber

Engereğin Karnından İki Yetişkin Civciv...

Bakan Çelik: 'Bakanlığı Vermeye Hazırım'Sonraki Haber

Bakan Çelik: 'Bakanlığı Vermeye Hazırım'

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar