Şekerbank

Üreten Kadın Büyüyen Anadolu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üreten Kadın Büyüyen Anadolu
0
Tofidass

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı desteği ile Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi" programının Proje Pazarı ve Sertifika Dağıtım Töreni düzenlendi.

Balıkesir Valimi Mustafa Yaman, İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, İlçe Kaymakamları, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, firma yetkilileri ve çiftçilerin katıldığı program Balkonuk Center'de düzenlendi.

İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen program ile tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem vererek, üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek, uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmak hedefleniyor.

Türkiye çapında yaygınlaştırılması düşünülen program Balıkesir, Çankırı, Gaziantep, Kırklareli, Konya, Malatya, Muğla ve Zonguldak illerinde gerçekleştiriliyor.

Tarımın değişik alanlarında faaliyet gösteren, yenilikçi, kaynakları etkin-verimli ve sürdürülebilir kullanan, bulunduğu çevreye öncülük eden rol model olabilecek kadın çiftçiler tarafından hazırlanan projelerin kadın çiftçilerimizin hayatına farkındalık ve ivme kazandırması, kırsalda kadın istihdamına katkıda bulunması ile tarımda başarılı kadın girişimcilerin sayısının artması açısından oldukça önem taşıyor.

"Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi" programı kapsamında ilimizde KOSGEB işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 70 saat süreli uygulamalı girişimcilik eğitimleri verildi. Söz konusu eğitimde 15 ilçeden 43 kadın çiftçi eğitim alarak farklı ve özgün projeler hazırladı.

Bu çalışma kapsamında eğitim alan kadınlar tarafından hazırlanan projelerin, Proje Pazarında sergilenerek Özel Sektör, STK'lar, KOSGEB ve Kalkınma Ajansları gibi kurumlar tarafından destek bulması amaçlanıyor.

Bağımsız beş kişilik Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonunda "Kokusuyla Yağıyla Balıyla Lavanta" başlıklı projesiyle Susurluk İlçesinden Ayşe Ünal birinci oldu.

"Lavanta ile Gelen Umutlar" projesi ile Bandırma ilçesinden Kevser Girgin ikinci, Allı Morlu Tatlar projesi ile Susurluk ilçesinden Reyhan Tekin üçüncü, "Tarladan Sofraya Doğal Lezzet" projesi ile Susurluk ilçesinden Refiye Güven dördüncü ve "Geçmişten Geleceğe Köprü Kuran Köy Kadınları" projesi ile Edremit ilçesinden Derya Akın beşinci oldu.

Birinci olan proje Balıkesir'i temsil edecek olup, Bakanlığın belirleyeceği bir tarihte 8 ilin yarışacağı Proje Yarışmasında yarışacak.

Düzenlenecek olan yarışmada birinci olacak proje desteklenerek hayata geçirilecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AKDENİZ MEYVE SİNEĞİ(CERATİTİS CAPİTATA)Önceki Haber

AKDENİZ MEYVE SİNEĞİ(CERATİTİS CAPİTATA)

Anamurlu muzculardan ihracat için faizsiz kredi talebiSonraki Haber

Anamurlu muzculardan ihracat için faizsi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar