Şekerbank

Uluslararası Tarım Gazetecileri Antalya Expo 2016’ya Hayran Kaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uluslararası Tarım Gazetecileri Antalya Expo 2016’ya Hayran Kaldı
Tofidass

Growtech 19. Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı ev sahipliğinde, Uluslararası Tarım Gazetecileri Federasyonu (IFAJ) ve Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği (TAGYAD) iş birliğinde gerçekleşen “Avrupa ve Balkan Ülkeleri Tarım Gazetecileri Forumu” na katılan 21 ülkeden, 35 tarım gazetecisi Türkiye’nin ilk ve tek expo’su olan Expo 2016 Antalya’yı gezdi. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen “Hedefimiz, Antalya Expo 2016’yı,  Antalya ve ülkemizin dünya ile entegrasyonunu sağlamak için tanıtım aracı haline getirmek.” dedi.

27-30 Kasım 2019 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek olan Growtech 19. Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı, bu yıl 21 ülkeden 35 tarım gazetecisini 4-8 Kasım 2019 tarihlerinde Uluslararası Tarım Gazetecileri Federasyonu (IFAJ) ve Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği (TAGYAD) iş birliğinde gerçekleşen “Avrupa ve Balkan Ülkeleri Tarım Gazetecileri Forumu”nda Antalya’da ağırladı.  Bu özel buluşmada uluslararası basın temsilcileri; sektörle ilgili önemli panelleri takip ederken, Türkiye’nin ilk ve tek expo’su olan Antalya Expo 2016’yı da gezdiler. Gezi öncesi Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün çalışmalarından ve hedeflerinden bahseden Sözen, Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile yürütülen ve çocuklara uygulamalı olarak tarımı sevdirmeyi amaçlayan ‘Yeşeren Çocuklar’ projesini de tanıttılar.

Hedefimiz Antalya Expo 2016’yı tanıtım aracı haline getirmek…

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen ve ekibinin ev sahipliğinde gerçekleşen Antalya Expo 2016 gezisinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özen, hedeflerinin Antalya Expo 2016 ile Antalya ve Türkiye’nin dünya ile entegrasyonunu sağlayarak bir tanıtım aracı olarak kullanılması olduğunu kaydetti.

Botanik sergi alanından Çin bahçesine kadar farklı şekillerde dizayn edilmiş bölgeleri gezen gazeteciler, merkezin simgesi haline gelen 114 metre yüksekliğindeki Expo Kulesi’nin terasına da çıkarak Antalya’yı panoramik olarak izleme fırsatı buldular. Gazeteciler, 2017’de Engineering News-Record tarafından Dünyanın En İyi Yapıları 2017’de Dünyanın En İyi Kültürel Yapısı seçilen Expo Kulesi hakkında aldıkları bilgiler ile Mustafa Özen’e hayranlıklarını dile getirdiler.

Programda Antalya il tarım ve Orman Müdürlüğünce geliştirilen mobil İnternet uygulaması Projebank07 de tanıtıldı. Programın yazılımcısı Barbaros Alçın " il müdürümüz Mustafa Özen in vizyonu olan , "çünkü önemsiyoruz" doğrultusunda hem çiftçilerimizi bilgilendirme hem de teknik alanda hizmet veren çalışma arkadaşlarımıza kaynak olması amacıyla Antalya İl tarım ve orman müdürlüğü tarafından geliştirilen Projebank 07 uygulaması, Google Play den yüklenebilir.  Eğitim sunumlarının yanı sıra tarım alanında başarıyla uygulanmış il müdürlüğü projelerimize ait proje dosyaları da yine ayni uygulama ile incelenebilir. Yer alan projelerin yalnızca ilimiz ve ülkemizin tarımsal vizyonunu tanıtmakla sınırlı kalmayıp ayni zamanda "Hepimiz paylaştıkça hepimiz kazanırız" anlayışına sahip bir öngörünün yaygınlaşmasında ilk adim olması temennimizdir. Bu nedenle, proje fikirlerini iletmek veya uygulanmış projelerinin duyulmasını isteyen tüm paydaşlar, uygulama aracılığı ile bunu gerçekleştirme olanağı bulacaklardır. "Dedi

 

Growtech Fuar Direktörü Engin Er: “Dünyanın dört bir yanından gelen tarım gazetecilerinin katıldığı bu önemli etkinliğe Growtech öncesi Antalya’da ev sahipliği yaptık.”

Growtech’in, ihracat odaklı bir fuar olduğunun altını çizen Growtech Fuar Direktörü Engin Er, bu yıl 130’dan fazla ülkeden 90 binin üzerinde ziyaretçi ile 30’un üzerinde ülkeden 850’yi aşkın katılımcı markayı ağırlamaya hazırlandıklarına vurgu yaparak, fuar öncesi düzenlenen bu özel programın önemi hakkında şunları söyledi: “Her yıl olduğu gibi bu yıl da uluslararası tarım sektörü profesyonellerini Growtech’te buluşturacağız. Growtech fuarı sayesinde gerçekleşen ikili görüşmeler ile oluşan sinerji uzun soluklu ticari bağlantılara dönüşüyor. İşte bu nedenle fuarımızın daha da verimli geçmesi için 4-8 Kasım tarihlerinde Antalya’da uluslararası tarım gazetecilerinin bir araya gelmesi daha da önemli bir gelişme oldu. Ev sahipliği yaptığımız bu organizasyon ile uluslararası basın mensuplarını Antalya Expo 2016 ile tanıştırmak ve buna aracılık etmek bizim için de gurur verici. Misafirperverlikleri için Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Özen ve ekibine çok teşekkür ederiz.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
81 Çocuk Anıtkabir’de ‘Geleceğe Nefes’ OlduÖnceki Haber

81 Çocuk Anıtkabir’de ‘Geleceğe Nefes’ O...

Bitkisel Üretimde Biyolojik Mücadele Destekleri Belli OlduSonraki Haber

Bitkisel Üretimde Biyolojik Mücadele Des...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar