Şekerbank

Ülkemizde bir yılda 6 milyon ekmek israf ediliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ülkemizde bir yılda 6 milyon ekmek israf ediliyor
Amasya Tarım ve Orman İl Müdürü Hayrullah Göktekin, “Ülkemizde bir yılda 6 milyon ekmek israf edilmektedir. Bu israfın büyük bir kısmı fırınlarda meydana gelmektedir. Ekmek üretmeden önce günlük satış potansiyelini belirleyen nüfus yoğunluğu, mevsim ve haftanın günleri dikkate alınarak üretim planlanmalıdır.”
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanlığı Amasya İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi'nin öncülüğünde düzenlenen ekmek sektöründe hijyen eğitimi Amasya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'nde düzenleniyor.

Amasya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı İsa Köse'nin açılış konuşmalarıyla başlayan eğitimlere Amasya'da ekmek ve ekmek çeşitleri sektöründe faaliyet gösteren esnaflar katıldı. Program öncesinde Köse ile makamında kısa bir süre sohbet eden Amasya Tarım ve Orman İl Müdürü Hayrullah Göktekin eğitimin yapıldığı salona geçerek programa katılım sağladı. 

Açılışın ardından konuşan İl Müdürü Göktekin; "Bakanlığımız ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında yapılan protokoller çerçevesinde düzenlemiş olduğumuz Hijyen Eğitimi Kursu'na hoş geldiniz. İlimizde ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi yapan 83 adet işletmemiz bulunmaktadır. Bunlardan 25 tanesi merkezde 58 tanesi de ilçelerimizde faaliyet göstermektedir. Ülkemiz ve ilimiz açısından beslenmede önemli bir yere sahip olan ekmeğin uygun şartlarda üretilmesinin sağlanması için denetimler ilimiz gıda kontrol görevlileri tarafından yapılmaktadır.

Ülkemizde bir yılda 6 milyon ekmek israf edilmektedir. Bu israfın büyük bir kısmı fırınlarda meydana gelmektedir. Ekmek üretmeden önce günlük satış potansiyelini belirleyen nüfus yoğunluğu, mevsim ve haftanın günleri dikkate alınarak üretim planlanmalıdır. Gün içerisinde müşterilerin taze ekmek tercih ettikleri dikkate alınarak ağız miktarı fazlalaştırılmalı, ağızdaki ekmek miktarı azaltılmalıdır. Bayat ekmekler galeta unu ve kurutulmuş ekmek olarak değerlendirilebilir.

 Vereceğimiz eğitimde fırınlarda hijyen ve sanitasyon, personel-iş yeri ekipman hijyeni, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma, bozulmalar konuları hakkında bilgi verilecektir.  Düzenlemiş olduğumuz kursumuzun sonunda sınav yapılacak ve başarılı olan katılımcılara sertifikaları verilecektir. Kursumuza katılan esnaf arkadaşlarımıza başarılar diliyorum." dedi.

Amasya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatih Karabıyık da programda yer aldı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bolu İl Tarımdan Toprak Analizi DesteğiÖnceki Haber

Bolu İl Tarımdan Toprak Analizi Desteği

Patili Dostlarımızı Bir Birey Olarak GörüyoruzSonraki Haber

Patili Dostlarımızı Bir Birey Olarak Gör...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar