Şekerbank

Ülkemiz dışındaki olumsuzluklara rağmen sütte iyi bir noktadayız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ülkemiz dışındaki olumsuzluklara rağmen sütte iyi bir noktadayız
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, artık stratejik bir sektör haline gelen tarımla ilgili ülke politikalarını belirlemek amacıyla 7 ayrı bölgede önemli toplantılar gerçekleştirdiklerini belirterek "Bu toplantılarla tarım sektörünün sıkıntılarını tespit ettik. Bu problemlerin çözülmesi için hemen gerekli tedbirleri almaya başladık. Vatandaşlarımızın, üreticilerimizin talepleri doğrultusunda politikalarımıza şekil verme gayreti içerisindeyiz" dedi.

Bakan Çelik programlarını gerçekleştirmek üzere hafta sonunu Adıyaman ve Şanlıurfa'da geçirdi. Çelik, bu kapsamda ilk olarak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Bölge Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen Adıyaman İli Tarım Sektörü Ortak Akıl toplantısına katıldı. Burada katılımcılara seslenen Çelik, Adıyaman'da olmaktan duyduğunu mutluluğu dile getirerek, bugün Adıyaman'a bakanlığı getirdiklerini söyledi.

Dönem içerisinde 7 ayrı bölgede önemli toplantılar gerçekleştirdiklerini belirten Çelik, bu toplantılarda tarım sektörünün sıkıntılarını tespit ettiklerini aktardı.

Süt fiyatlarına da dikkati çeken Çelik, "Süt piyasasında süt fiyatlarının düşmesi regüle edilerek normal seviyeye getirildi. Sütün kalitesine göre sorun yaşanan yerler olabilir. Fakat genel olarak Türkiye'de zor bir dönemden geçiyoruz. Avrupa'da daralan piyasanın olumsuz etkileri ile Rusya ve komşu ülkelerde yaşanan sorunları göz önüne aldığımızda nispeten iyi bir noktadayız. Daha iyi olacağız. Etrafımızın ve piyasaların normalleşmesi gerekiyor." diye konuştu.

Bakan Çelik, hububat fiyatlarını açıklama noktasına geldiklerini belirterek, "Bu haftanın başında Başbakan ile görüşme sonrası salı günü açıklanabilir." bilgisini paylaştı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Çelik: Gübre konusunda alternatif bir çıkış bulacağızÖnceki Haber

Bakan Çelik: Gübre konusunda alternatif...

Türkiye'nin ilk damızlık düve merkezi Adıyaman'da kurulacakSonraki Haber

Türkiye'nin ilk damızlık düve merkezi Ad...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar