Şekerbank

Türkiye'ye 7 Bin 350 Ekonomik Yatırım Kazandırmış Olacağız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye'ye 7 Bin 350 Ekonomik Yatırım Kazandırmış Olacağız
Kırsal alanda tarım sanayi entegrasyonu ile kalkınmayı hedef alan ve 2006 yılında uygulamaya koyulan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında uygulanan ekonomik yatırımlar ile ilgili değerlendirme toplantısı Antalya'da başladı.
Tofidass

Kırsal alanda tarım sanayi entegrasyonu ile kalkınmayı hedef alan ve 2006 yılında uygulamaya koyulan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında uygulanan ekonomik yatırımlar ile ilgili değerlendirme toplantısı Antalya'da başladı. 

Toplantının açılışına Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Faruk Fıratoğlu,  Kırsal Kalkınma ve Kredilendirme Daire Başkanı Haluk Çağlar, Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürleri ile konu ile ilgili teknik personel katıldı.

Dallı, Antalya'da 111 ekonomik yatırım hayata geçirildi

Açılışta konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, 9. ve 10.etabı neredeyse birlikte götürdük. Bu salondaki herkes için yorucu oldu. Biz bu yıl 9.etapta 85 proje müracaatı aldık. 85 projenin 42'si onaylandı ve nihai kabul için Bakanlığımıza gönderildi. 10.etapta ise 18 proje kabul gördü ve 11 proje onaylandı. Bu yıl yürüteceğimiz 42 projemiz var.8 etapta toplam 111 proje hayata geçirildi. 9 ve 10. İle 153 projemiz tamamlanmış olacak. Bu projelerde bu salondaki arkadaşlarımızın emeği ve alın teri var. Katkı sundular memleketimizin hemen her köyünde beldesinde arkadaşlarımızın birer eseri var" dedi.

Dallı, Projeler birer başarı hikayesi

Dallı sözlerini şöyle sürdürdü, "Bu proje Bakanlığımızın yüz akı olan bir proje bizler için de bir gurur vesilesi. İlgili birimlerimiz Bakanlığımızın ilgili birimleri ile işbirliği ile çalıştılar. Bu tesislersin tamamını bir başarı hikayesi var. Bu projeleri yürütürken çok profesyonel bir biçimde yürütülmekte. Hiç bir müracaatın son günü mesai de bitirilmedi. Bu başarı hikayesi yazılmaya devam edecek".

Fıratoğlu, Bu projeler her türlü takdirin üzerindedir

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Faruk Fıratoğlu, "Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı iki Bakanlar kurulu çıkarttırılarak 2006 yılından beri yürütülmektedir. Sahayı çok iyi bilen birisi olarak bu projeler her türlü takdirin üzerindedir. Etki analizini de yaptırdık. Bakanlığımızın övünç kaynağı. Bu anlamda sizlere de bir kez daha teşekkür ediyorum. Sizlerin birikimini de takdir etmemek mümkün değil" diye konuştu.

Fıratoğlu, Türkiye genelinde 7 bin 350 ekonomik proje

Türkiye genelindeki projeleri değerlendiren Fıratoğlu, "Bugüne kadar 5 bin 600 projemiz tamamlandı. Hedef 6 bin proje idi. Bin 750 proje daha tamamlanmış olacak ve 7 bin 350 projeye ulaşmış olacağız. Böylelikle 6 bin hedefini yüzde 22 oranında aşmış olacağız. Toplamda 2.3 milyar Türk Lirası destekleme yapıldı bugüne kadar. Şimdi 3.Bakanlar Kurulu kararımızı hazırladık. Bizim işimiz kırsal kalkınmaya yönelik yatırımlar yapmak. Yatırımlar ne kadar çok olursa, istihdam ve üretim olursa ve tabi sürdürülebilir olursa Bakanlığımızın ana gayesi bu. Bakanlığımızın yaptığı desteklemelerin de ana hedefi bu. Bu yatırımlarda buna hizmet etmekte. Mümkün olduğunca çok çiftçimizin yararlanmasını istiyoruz. Bu faaliyet ile önemli bir iş hacmi de yaratılmış durumda" şeklinde konuştu.

Beş gün serecek toplantıda ekonomik yatırımlar, bütçe, proje başvuru formlarında olması ve olmaması gerekenler, bugüne kadar yürütülen çalışmalarda karşılaşılan sıkıntılar değerlendirilecek. Toplantıda ayrıca katılımcılara proje döngüsü yönetimi ve kişisel gelişim ile ilgili de eğitimler verilecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Arı Yetiştiriciliği Kurslarına Yoğun İlgiÖnceki Haber

Arı Yetiştiriciliği Kurslarına Yoğun İlg...

Mera Tohumla BuluştuSonraki Haber

Mera Tohumla Buluştu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar