Şekerbank

Türkiye'nin en yeşil buluşması, yerli üreticileri yeni pazarlara taşıyacak!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye'nin en yeşil buluşması, yerli üreticileri yeni pazarlara taşıyacak!

Süs bitkileri ve peyzaj sektöründe küresel nedenlerden dolayı ertelenen talepler, The Flower and Plant Show fuarında karşılık bulacak. Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği’nin (SÜSBİR) iş birliğinde 12.’sini gerçekleştirecekleri fuar hakkında açıklamalarda bulunan Tarsus Turkey Fuar Direktörü Ebru Causey,  İtalya, İngiltere, Hollanda, Fransa, Mısır ve Rusya başta olmak üzere tüm Avrupa ve MENA bölgesinden satın almacıları, Tüyap İstanbul’da ağırlayacaklarını söyledi. Fuar kapsamında ilk defa uygulayacakları Overseas Buyer programı hakkında da bilgi veren Causey, “Bu program sayesinde, dünyanın her yerinden yüksek bütçeli satın almacıları özel davetle The Flower and Plant Show’a getiriyoruz. Küresel gelişmelere rağmen 2020 yılının ilk 6 ayındaki sektör ihracatı, 2019 yılının ilk 6 ayını geçmiş durumda. Yılsonuna kadar 100 milyon dolar ihracat hedefleyen süs bitkileri sektörü, küresel ticaretin yeniden şekillendiği bu dönemde, üretici kimliği, lokasyon ve lojistik avantajlarıyla dünya pazarında oldukça önemli avantajlara sahip. Fuar, Türk üreticilere, yeni ihracat kanalları açarak, sektörün büyümesine katkı sağlamaya devam edecek” dedi.

Bölgesinin süs bitkileri ve peyzaj sektöründeki en büyük uluslararası fuarı olan The Flower and Plant Show, 11-13 Kasım 2021 tarihlerinde 12. kez düzenlenecek.  Doğrudan 100 bin, dolaylı yoldan yaklaşık 500 bin kişilik istihdamıyla yılda ortalama 6 milyar liralık üretim gerçekleştiren yerli süs bitkileri sektörü, fuar sayesinde yeni pazarlara açılmaya hazırlanıyor. Organizasyon kapsamında ilk kez uygulanacak Overseas Buyer programı ile dünyanın dört bir tarafındaki büyük satın almacıları fuara getirecek olan Tarsus Turkey, katılımcı firmalara, kendi standlarına kadar gelen nitelikli satın almacılar ile yeni işbirlikleri ve ticaret anlaşmaları için zemin hazırlayacak. 

 Yerli üreticiler, fuarla birlikte yeni yurt dışı pazarlara açılacak

2019 yılında 52,5 milyon metrekare alanda toplam 1 milyar 718 milyon adet kesme çiçek, iç ve dış mekân süs bitkisi ile çiçek soğanı üretimi gerçekleştiren yerli süs bitkileri sektörü, 80,4 milyon dolar ihracata karşılık, 43 milyon dolar ithalatla yılı kapattı. Yerli üreticiler, 2021’deki fuarla birlikte ihracatta yeni başarı hikayeleri yazmaya hazırlanıyor.

Sergilenen ürün çeşitliliğiyle de öne çıkan The Flower and Plant Show, iç ve dış mekan süs bitkilerinden çiçek ve çiçekçilik malzemelerine, fide ve tohumlardan dikey bahçe uygulamalarına, egzotik ağaçlardan milli bitkilere, sulama ekipmanlarından peyzaj uygulamalarına ve bahçe aksesuarlarına kadar pek çok yeniliği, sektör profesyonelleriyle buluşturacak.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Pakdemirli: "2021 Yılında Üreticilerimize 23 Milyar Lira Destek Ödeyeceğiz"Önceki Haber

Bakan Pakdemirli: "2021 Yılında Üreticil...

Sütler Çocuklara Ulaşmak Üzere, Paylaşım Noktası Raflarında Yerini AldıSonraki Haber

Sütler Çocuklara Ulaşmak Üzere, Paylaşım...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar