Şekerbank

Türk Veteriner Hekimleri Birliği, Dünya Veteriner Hekimleri Günü’nde Anıtkabir’i Beyaza Boyadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Veteriner Hekimleri Birliği, Dünya Veteriner Hekimleri Günü’nde Anıtkabir’i Beyaza Boyadı
Tofidass

Harun Göksel - Ankara; Türk Veteriner Hekimleri Birliği, Dünya Veteriner Hekimleri Günü’nde bir dizi etkinlik düzenledi. Bu özel günde, veteriner hekimler Anıtkabir’e giderek önlükleriyle Atatürk’ün huzuruna çıktı. Programa 81 ilin veteriner hekimleri, veterinerlik öğrencileri, akademisyen veterinerler, emekli veteriner hekimler ve Veteriner Hekim-Sen katıldı.

Ulus Meydanı’nda gerçekleşen basın açıklamasında Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, şunları ifade etti:

“Bugün burada hem fidanlarımızla hem de çınarlarımızla bir aradayız. Her yıl Nisan ayının son Cumartesi günü, tüm dünyada Dünya Veteriner Hekimleri Günü olarak kutlanmaktadır. Ancak üzülerek ifade etmek isteriz ki, yaptıkları çalışmalarla dünya literatürüne girmiş, çığır açan araştırmalar yapmış Türk Veteriner Hekimleri aynı takdiri görmemiş, aksine 1980’li yıllardan itibaren hem çalışma alanları daralmış hem de özlük hakkı kayıpları giderek artmıştır.”

Veteriner hekimler, hayvan, çevre ve halk sağlığına olan katkıları ve insanlık yararına verdikleri hizmetler nedeniyle onurlandırılmaktadır. Ancak hak kayıpları yaşayan veteriner hekimler, uzun süredir diyalog yollarıyla sorunları çözmeye çalışsa da artık kamuoyuna açık ifade etmekten başka bir yol kalmamıştır.

Prof. Dr. Arslan, veteriner hekimlerin yaşadığı hak kayıplarını sıralayarak şunları belirtti:

Fiili Hizmet Zammı: 1949’dan beri alınan iki aylık fiili hizmet zammı hakkı, Anayasa’ya aykırı gerekçesiyle ellerinden alınmıştır.

Emeklilik Hakları: Sağlık sınıfında olmalarına rağmen diğer sağlık mensuplarına verilen emeklilikte ek ilave haklar veteriner hekimleri kapsam dışı bırakmıştır.

Özel Hizmet Tazminatları: Tarım ve Orman Bakanlığı’nda görev yapan teknik sınıfın özel hizmet tazminatları arttırılırken veteriner hekimler kapsam dışı tutulmuştur.

Ek Puan Uygulaması: Sağlık hizmetleri sınıfındaki uzmanlara verilen ek puanlar veteriner hekimler için adaletsizlik oluşturmuştur.

Veteriner hekimlerin talepleri arasında fiili hizmet zammının iade edilmesi, emekli veteriner hekimlere ilave ödeme yapılması ve özlük haklarının iyileştirilmesi yer almaktadır. Ayrıca, veteriner hekimlerin temel sağlık çalışanları olduğu vurgulanmalıdır.

Uzun soluklu hayvancılık politikalarının uygulanmaması ve ithalat nedeniyle yetiştiricilerin zor durumda olduğu da göz önünde bulundurulmalıdır. Sürdürülebilir bir hayvancılık için veteriner hekimlerin desteklenmesi gerekmektedir.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan’ın konuşmasının ardından Veteriner Hekim-Sen Genel Başkanı Veteriner Hekim Elif Budak Mutluer, Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Gülay Ertürk, VHO Bursa Yönetim Kurulu Başkanı, TVHB Merkez Konsey Üyesi Melike Baysal, Emekli Veteriner Hekimler adına Veteriner Hekim Uğur Görür, Merzifon Belediye Başkanı Veteriner Hekim Alp Kargı,

CHP Ordu Milletvekili Dr. Veteriner Hekim Mustafa Adıgüzel, Eski Burdur CHP Milletvekili Ramazan Kerim Özkan ve yeni mezun veteriner hekimler ile veteriner hekimliği öğrencileri konuşmalarını yaptı.

Veteriner hekimlerin, veteriner hekimliği öğrencilerinin, emekli veteriner hekimlerin, serbest veteriner hekimlerin haklarını aradığı basın açıklamasında; Veteriner Hekimliği görevini yerine getirirken can veren veteriner hekimlerde anıldı. “Veteriner hekimler temel sağlık çalışanıdır” teması vurgulanan açıklamada Veteriner Hekimler hak kayıplarını yüksek sesle dile getirdi. 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü Ziyaret EttiÖnceki Haber

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Veteriner...

Genç girişimciler yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecekSonraki Haber

Genç girişimciler yapay zekayla gıda kay...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar