Şekerbank

Turgutlu’da toprak ve çocuk ile gelecek yeşeriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Turgutlu’da toprak ve çocuk ile gelecek yeşeriyor
Tofidass

Turgutlu Belediyesi Çocuk Kültür Sanat Merkezi Öğrencileri “Dersimiz Tarla” etkinliğine katılarak tarımsal üretimin ve iyi beslenmenin insan hayatındaki önemini yerinde öğrendi.

Turgutlu Belediyesinin kente kazandırdığı önemli projelerden birisi olan ve okul öncesi eğitimi ücretsiz yaparak Türkiye’de bir ilke imza attığı Çocuk Kültür Sanat Merkezi öğrencileri “Dersimiz Tarla” etkinliğine katıldı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı faaliyetlerine devam eden Çocuk Kültür ve Sanat Merkezinde eğitim gören öğrenciler tarım kenti olan Turgutlu’da çiftçilerin yıl boyu emek vererek yetiştirdiği domates tarlasının hasat edilmesine tanıklık etti. Etkinlik kapsamında çocukların, “Milli ekonominin temeli tarımdır” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ilkelerini benimsemeleri, kentin marka değerini yükselten salçalık domates ile tanışması, tarımsal üretimin ve sağlıklı beslenmenin aile ve insan hayatındaki önemini kavraması amaçlandı. Öğrenciler ayrıca sıcak günlerin yaşandığı kentte tarım işçilerine soğuk su ikram ederek dayanışma ve emeğin önemini yerinde öğrenmiş oldu.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün düzenlediği etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Çocuk Kültür Sanat Merkezimizde eğitim gören sevgili öğrencilerimiz tarımda üretimin nasıl ve hangi koşullarda yapıldığını yerinde görerek öğrendi. Çocuklarımızın, kentimizin en önemli gelir kaynaklarından birisi olan tarımsal faaliyetleri, bu sektöre emek veren kıymetli çiftçilerimizi ve sıcak havalara rağmen emeklerinin karşılığını alın teriyle kazanan işçi kardeşlerimizi tanımalarına vesile olan bu güzel etkinlikte emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rekabet Kurulu’ndan gübre firmalarına kötü haberÖnceki Haber

Rekabet Kurulu’ndan gübre firmalarına kö...

BELTUR üretiyor, işliyor ve kullanıyorSonraki Haber

BELTUR üretiyor, işliyor ve kullanıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar