Şekerbank

Toros Tarım Üst Üste 3’üncü Defa İhracat Şampiyonu Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toros Tarım Üst Üste 3’üncü Defa İhracat Şampiyonu Oldu

Toros Tarım Üst Üste 3’üncü Defa İhracat Şampiyonu Oldu

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından sektörlerinde en yüksek ihracatı gerçekleştiren üye firmaların ödüllendirildiği “İKMİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni” bu yıl online olarak gerçekleştirildi. Toros Tarım, 2017 ve 2018 yıllarında olduğu gibi 2019’da da kimyasal gübreler ihracat kategorisinde şampiyon oldu.

Toros Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Göral, “Önceliğimiz her zaman yerli çiftçilerimizin ihtiyacı ama ihracatta da büyüyerek ülkemize katkı sağlıyoruz” dedi.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından, üye firmaları başarılı ihracatlarından dolayı onurlandırmak ve teşvik etmek amacıyla beşincisi düzenlenen "İKMİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni", T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın katılımıyla online olarak gerçekleştirildi. Törende toplam 28 kategoride ilk 5'e giren 140 firma ödül almaya hak kazandı. Sektörünün lider markası Toros Tarım, 2019 yılında 343.305 tona ulaşan ihracatıyla arka arkaya üçüncü kez kimyasal gübre ihracatı şampiyonu oldu.

 

Hindistan’dan Meksika’ya 15 ülkeye ihracat

Ödülü değerlendiren Toros Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Göral, üst üste üçüncü kez kimyasal gübre kategorisinde ihracat şampiyonu olmanın kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, Türkiye’nin döviz ihtiyacına katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Her zaman önceliklerinin yerli çiftçinin ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu belirten Göral, ihracatı da iç pazardaki şartlara göre bir denge unsuru olarak gördüklerini ve böylece kapasite kullanımını en üst düzeye çıkardıklarını belirtti.

Toros Tarım’ın Türkiye’nin en büyük gübre üreticisi olarak ülkedeki toplam kurulu üretim kapasitesinin yüzde 38’ine sahip olduğunu hatırlatan Hakan Göral, 2019 yılında ortalama yüzde 89 gibi yüksek bir kapasite kullanımıyla toplam 1.677.730 ton gübre üretimi gerçekleştirdiklerini, böylece üretim miktarında 2018 yılına göre yüzde 4,6 oranında, kapasite kullanımında ise yüzde 3,5 oranında artış sağladıklarını belirtti. Göral, üretimde olduğu gibi satışlarda da rekor bir yılı geride bıraktıklarını vurguladı. 2019 yılında iç pazarda artan satışlara ek olarak ihracatta da olumlu bir yıl geçirdiklerini söyleyen Göral, “2019 yılında 1.750.913 tonu iç piyasa ve 343.305 tonu ihracat olmak üzere, toplam 2.094.218 ton satış gerçekleştirdik. Böylece, bir önceki yıla göre satışlarımızı yüzde 14,14 artırmayı başardık. İç pazarda artan satışlarımıza ek olarak ihracatta da olumlu bir yılı geride bıraktık. 343.305 ton gübre ihracatıyla bir kez daha sektörümüze öncülük etmekten ve Türkiye’ye döviz kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz,” şeklinde konuştu.

 

“Amacımız kendi markamızla global ayak izimizi büyütmek!”

Toros Tarım’ın 2019 yılında Hindistan’dan Afrika’ya, Romanya’dan Meksika’ya uzanan geniş bir coğrafyada 15 farklı ülkeye ihracat yaptığını ve her geçen yıl coğrafi yayılımını güçlendirmeyi amaçladığını belirten Hakan Göral, “Toros Tarım olarak bölgesel bir oyuncu olmayı ve aşamalı olarak kendi markamızla global ayak izimizi büyütmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla 2019 yılında bazı önemli adımlar attık. Örneğin, önemli bir tarım ülkesi olan Romanya’yı Toros’un ikinci büyük pazarı haline getirmek ve aynı zamanda Avrupa pazarına açılma hedefimize katkı sağlamak amacıyla, dünyanın en büyük gübre üreticisi Nutrien’in Romanya’daki satış ve dağıtım operasyonlarını yürüten Agroport Romania S.A. şirketini bünyemize kattık. Ar-Ge merkezimizin çalışmaları sayesinde ürün gamımızı sürekli olarak yeni ürün ve formülasyonlarla geliştiriyoruz. Organik ve organomineral gübre yatırımlarımız sayesinde bu pazarda da önemli bir marka haline geldik. 2019, ilk organomineral gübre ihracatını gerçekleştirdiğimiz yıl olarak da özel bir yere sahip,” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Altay Çiftçilerin Hasadına Eşlik EttiÖnceki Haber

Başkan Altay Çiftçilerin Hasadına Eşlik...

Termal Dronlar Orman Yangınlarının Kontrolünde Büyük Rol OynuyorSonraki Haber

Termal Dronlar Orman Yangınlarının Kontr...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar