Şekerbank

Toprak ve Gübre Yönetiminin İklim Değişikliğine etkileri tartışıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toprak ve Gübre Yönetiminin İklim Değişikliğine etkileri tartışıldı
Tofidass

Türkiye’de topraklar artan nüfus ve gıda ihtiyacının beraberinde getirdiği toprak erozyonu, toprak mühürleme, organik madde kaybı, toprak tuzluluğu ve toprak ağır metal kirliliği sorunlarından kaynaklı bozulmalar nedeniyle yoğun bir baskı altındadir. Artan gıda ihtiyacını karşılamak ve yanlış toprak ve gübre yönetiminin sebep olduğu çevresel etkileri hafifletmek için, bitkisel üretimin yoğunlaştırılması ve yüksek üretkenlik gibi konular hükümetin ve FAO’nun çalışmalarında önceliklidir. Bu kapsamda yürütülen projenin amacı toprak ve gübre yönetim uygulamalarının iyileştirilmesi için düzenleyici çerçevenin ve Ulusal Toprak Bilgi Sistemi’nin değerlendirilmesi ve sistemin kullanıcıları için kapasite geliştirilmesi konusunda Türkiye Hükümeti’ne destek sunulmasıdır.

Projenin son faaliyeti olan “Toprak ve Gübre Yönetimi Aracılığı ile Sera Gazı Emisyonlarının Azaltılması Çalıştayın”, toprak yönetimi aracılığı ile sera gazı emisyonlarının azaltılmasına dikkat çekilerek sürdürülebilir toprak yönetimi uygulamaları teşvik edilmiştir. Ayrıca çalıştayda ilgili tüm paydaşların yorumları alınmış, sera gazı emisyonları ile bağlantılı olarak toprak ve gübre yönetimi alanında farkındalık yaratılmıştır.

Çalıştayın açılışında konuşan Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Daire Başkanı Sayın Bülent Sönmez Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ve FAO’nun yer aldığı Küresel Toprak Paydaşlığı’nın önemini vurguladı. Sözlerine şöyle devam etti: “Bu paydaşlık, sürdürülebilir toprak yönetimi açısından çok önemlidir. Bu paydaşlığın karbon, toprak verimliliği, kirliği ile ilgili elde edilen veriler ve çıktılar da iklim değişikliğinin etkililerinin azaltılması için değerlidir. Bu çerçevede bu proje, bakanlığımızın yürüttüğü Toprak Bilgi Yönetim Sistemi çalışmalarına katkı sağlayacaktır.”

Açılış konuşmaları sonrasında uzmanların Toprak, Gübre ve Su Kaynakları Merkez Araştırma Enstitüsü ’nün toprak ve gübre yönetimi ve sera gazı emisyonları alanındaki mevcut çalışmalar ve Türkiye’de sera gazı emisyonları ve toprak ve gübre yönetimi teknik raporunun sunumları ile devam etti.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Marmarabirlik’ten 19 milyon TL ödemeÖnceki Haber

Marmarabirlik’ten 19 milyon TL ödeme

Veteriner Hekimler Sorunlarını Bakan Pakdemirli İle PaylaştıSonraki Haber

Veteriner Hekimler Sorunlarını Bakan Pak...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar