Şekerbank

Toprak Analizi Hastanın Kan Analizi Gibidir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toprak Analizi Hastanın Kan Analizi Gibidir
Tofidass

Toprak Analiz Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Baykuş ve sektör temsilcileri, sektör sorunları ve toprak analiz desteği hakkında Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ile görüştü.

Toplantıya Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mesut AKDAMAR, Bitki Besleme Ve Teknoloji Geliştirme Daire Başkanı Ali Metin KAYICIOĞLU ve Tarım Arazileri Değerlendirme Daire Başkanı Abdulkadir KARAKUŞ eşlik etti.

Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, toprak analizin öneminden bahsederek, kendisinin doktor olması nedeni ile hastayı ameliyata almadan önce mutlaka kan tahlilini yaparım örneğini vererek toprak analiz yapılmasını gerektiğini önemli olduğunu söyledi.

Toprak Analiz Derneği ve katılan heyet adına ortak raporu bakan Fakıbaba’ya dernek başkanı Ramazan Baykuş sundu.

Rapordan sonra açıklama yapan Baykuş, toprak analiz desteğinin üreticinin kullanacağı gübreyi doğru oranda atması ve sağlıklı gıda için yeterli dozda besleme yapmasında önemli olduğunu SÖYLEDİ. Ayrıca sektörün birçok kişiye istihdam sağladığı bu şekilde Ziraat Mühendislerinin mesleğini icra ettiği ifade etti.

Konuşmasının devamında Baykuş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2009 yılından itibaren toprak analizlerini desteklemesi çok önemli bir karar olup bunun devam etmesini gerektiğini söyledi.

Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, toprak analiz desteğinin devam edeceğini ancak sektör içerisinde bu durumu kötüye kullanan kişilerin olması nedeni ile devletin bir kuruşunun hesabını soracağını ifade ederek dernek başkanı Ramazan Baykuş’ a bu sorumluluk aynı zamanda sizin sırtınızda dedi.

Toprak Analiz Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Baykuş ise bakan Fakıbaba’ya bu konuda kötüye bir kullanım olursa ilk olarak bizler Bakanlığımıza ihbar edeceğiz ve konu da sektörü denetleyeceğiz dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şekle Bürünen Meyveler İhracatta Servet OlduÖnceki Haber

Şekle Bürünen Meyveler İhracatta Servet...

Et ve Süt Kurumu İthal Kuzu Eti SatacakSonraki Haber

Et ve Süt Kurumu İthal Kuzu Eti Satacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar