Şekerbank

Tohumluk Özel Üretim Alanları Toplantısı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tohumluk Özel Üretim Alanları Toplantısı Yapıldı
"Tohumluk Özel Üretim Alanları" nın belirlenmesinde ortaya çıkan sorunlar ve çözüm önerileri gerçekleştirilen toplantıda ele alındı.
Tofidass

Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bereket Ana toplantı salonunda Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Beyami Uğur'un katılımı ile gerçekleşen toplantıya, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürleri, Ziraat Odaları Temsilcileri, üretim faaliyetinde bulunan Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği ve Tohum Üretici Kuruluşları temsilcileri katıldı.

Şube Müdürü Beyami Uğur toplantı açılışında yaptığı konuşmada; "Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu Milli Tarım Politikası Uygulamaları, Havza Bazlı Destekleme Modeli, tohumluk üretimi ile ilgili mevzuat konusunda katılımcılara bilgi vererek, "İlimiz önemli tohum üretim kuruluşlarının faaliyetlerde bulunduğu bir ildir, bol ürün ve üstün vasıflı mahsul elde etmenin ana şartı üstün vasıflı çeşitlere ait sertifikalı tohumluk kullanmaktır. Bakanlığımızın görevleri arasında bitkisel üretimde son derece önemli girdilerden olan tohumlukların temini ve tedariki konusunda önlemler almak da vardır. Bitkisel tohumların safiyetini devam ettirmek, fiziksel vasıfları muhafaza etmek ve dolayısıyla çiftçilere garantili, niteliği daha yüksek tohumluklar sağlamak için çaba sarf edilmektedir. Bu amaçla yurt içi sertifikalı tohum üretiminin arttırılması ve milli tohumculuk sanayisinin geliştirilmesi konusu üzerinde hassasiyetle durulmaktadır."

Şube Müdürü Uğur konuşmasının devamında üretim verilerine vurgu yaparak; "Bursa İli 2015 yılı verilerine göre 7.989 ton mısır tohum üretimi ile ikinci,  586 ton tohumluk ayçiçeği üretimi ile üçüncü, 897 ton tohumluk çeltik üretimi ile ikinci sırada yer almıştır. İlimizin toplam tohumluk üretimi 11.409 ton olarak gerçekleşmiştir.

2016 yılı itibarı ile 36 tohumluk üreticisi tarafından sertifikalı tohumluk üretmek amacıyla İl Müdürlüğümüze 864 adet yurtiçi ve OECD olmak üzere tohumluk beyannamesi verilmiş,  toplam 50.585 dekar alanının tarla kontrolleri yapılarak tohumluk üretimi yapılmıştır. 2016 yılı içerisinde 179 adet Tohumluk Yetiştirici Belgesi verilmiş olup 224 adet belge iptal edilmiştir.  İlimizdeki toplam Tohumluk Yetiştiricisi sayısı 1.120 olmuştur."  dedi.

Toplantı; katılımcıların Özel Üretim Alanlarında oluşabilecek sorunlarının çözümleri konusunda ortak görüş birliği oluşturularak sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çanakkale’de Domates Güvesi Zararlısına Karşı Toplu MücadeleÖnceki Haber

Çanakkale’de Domates Güvesi Zararlısına...

Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Toplantısı YapıldıSonraki Haber

Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi T...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar