Şekerbank

TKDK Ne Demek İstedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TKDK Ne Demek İstedi
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 12.02. 2016 tarihinde Kamuoyuna Duyuru açıklaması yatırım yapmak isteyenlerin zihinlerinde soru işareti yarattı.
Tofidass

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kamuoyuna Duyuru başlığı altnda yaptığı duyuru da kanatlı sektöründe proje sunan yatırımcılara tasviye de bulundu.

Kurumun açıklaması;

''IPARD-II Programı 1. Başvuru Çağrı döneminde desteklenecek sektörler Başvuru Çağrı İlanımızda kamuoyuna duyurulmuştur.

Bu çerçevede; başvuru sahiplerimiz tarafından sektör bazında Kurumumuza muhtemel olarak sunmayı düşündükleri proje konuları İl Koordinatörlüklerimize ön görüşmelerde bildirilmiştir.

Kurumumuz tarafından yapılan değerlendirmelerde; bu çağrı dönemi için diğer sektörlere yapılacak yatırımlarla beraber kanatlı sektöründe proje sunmayı planlayan başvuru sahiplerimizin yeni yatırım yapmak yerine mevcut işletmelerinin modernizasyonu amacıyla Kurumumuza proje sunmaları tavsiye edilmektedir.''

Konu ile ilgili görüştüğümüz uzmanlar ve tarımsal dnışmanlık firmaları kurumun yeni yatırım yapmak yerine mevcut işletmelerinin modernizasyonu amacıyla Kurumumuza proje sunmaları tavsiye cümlesindeki anlam ile ilgili farklı tezler ortaya koydu.

İşte o tezler

1. Kurum çağrı döneminde kanatlı sektöründe modernizasyon başvurularına öncelik vereceği burdaki bütçeden kalan kısmı yeni yatırımlara ayıracağı.

2. Bu çağrı döneminde mevcut işletmelerinin modernizasyon başvurusu yeterli olmadığı için çağrıya davet etmesi.

3. Mevcut işletmelerinin modernizasyonu ile bütçeyi daha çok yatırımcıya ulaştırmak ve tesisleri rantıbıl hale getirmek

4. Bu çağrı döneminde puanlama kriteri nedeni ile 25.000 kapasiteli broiler işletme başvurusu çok olması nedeniyle bütçe yeterli olmayacağından bütçeyi modernizasyona yönlendirmek istemesi

Ayrıca bu çağrı dönemi ile ilgili tarımsal danışman ve uzmanlar yüksek kapasiteli işletme için yapılacak başvurularda kurumu puanlama kriteri ve bütçe nedeniyle bir çoğunun eleneceği söyledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Et fiyatlarında illerin 'tavanı' farklıÖnceki Haber

Et fiyatlarında illerin 'tavanı' farklı

Seferihisar Mandalinası 12 Ay Sofralarda, Çantalarda, Raflarda OlacakSonraki Haber

Seferihisar Mandalinası 12 Ay Sofralarda...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar