Şekerbank

Tarımsal ürünlerde üretici ile perakende satış zinciri arasındaki fiyat farkı mercek altında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarımsal ürünlerde üretici ile perakende satış zinciri arasındaki fiyat farkı mercek altında
Tofidass

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Tarım ve Orman Bakanı Sayın Vahit Kirişci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve komite üyeleri katıldı.

FİYATLAR MERCEK ALTINDA

Toplantı sonra sosyal medya hesabından açıklamaya yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gıda ve tarım ürünlerinin yurt içi ve yurt dışı arz ve fiyatlarına ilişkin gelişmeleri kapsamlı bir şekilde mercek altına alındığını söyledi.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

"Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi (Komite) Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati'nin ev sahipliğinde; Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’nun katılımıyla toplandı.

Toplantıda; Komite üyeleri, önceki toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda kat edilen ilerlemeler hakkında bilgilendirilmiştir. Ayrıca, gıda ve tarım ürünlerinin yurt içi ve yurt dışı arz ve fiyatlarına ilişkin son dönemdeki gelişmeler mercek altına alınmıştır.

ÜRÜNLERDE ARZ GÜVENLİĞİ SAĞLANIYOR

Küresel düzeyde yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen, Komite toplantılarında alınan kararların uygulanmasıyla, ülkemizde temel gıda ürünlerinde arz güvenliğinin sağlanmaya devam edildiğinin altı çizilmiştir.

Önümüzdeki dönemde de gereken tüm tedbirlerin ilgili kurumlarla güçlü bir koordinasyon içinde alınmaya devam edilerek gıdaya erişim güvenliğinin sürdürüleceği vurgulanmıştır.

Tarımsal ürünlerde üretici ve hal fiyatları ile perakende fiyatları arasındaki farkın nedenleri irdelenmiş ve bu konuda ilgili taraflarca daha detaylı çalışılması için alt komite kurulması kararlaştırılmıştır."

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarladan ihracata uzanan başarı öyküsü “İzmirliÖnceki Haber

Tarladan ihracata uzanan başarı öyküsü “...

Vali Ali İhsan Su, işçilerle fıstık hasadı yaptıSonraki Haber

Vali Ali İhsan Su, işçilerle fıstık hasa...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar