Şekerbank

TARIMSAL ÜRETİM PROJELERİNE BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TARIMSAL ÜRETİM PROJELERİNE BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ
Tofidass

Amasya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi çerçevesinde, Merzifon’da faaliyet gösteren Meray Yağ Sanayi Firması tarafından hazırlanan Kapasite Artırım Projesi açılış programı düzenlendi.

Programa ayrıca Vali Salih Işık, Merzifon Kaymakamı Ozan Balcı, İlçe Belediye Başkanı Alp Kargı, protokol üyeleri, firma personeli ve vatandaşlar katıldı. Açılışta ilk olarak firma yetkilisi tarafından  bir konuşma yapılarak, tesisin özelliklerine dair bilgiler verildi. Daha sonra konuşan İlçe Kaymakamı Ozan Balcı tesisin Merzifon’a hayırlı olmasını dilerken, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Lokman Gültekin ise yaklaşık 1 milyon TL’ye mal olan projenin % 50’si tutarında firmaya hibe desteği verildiğini söyledi.

Son olarak konuşan Vali Salih Işık ise şunları kaydetti: “Bugün bu güzide firmamızın kapasite artırım projesinin açılışı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Ben de bu güzel projenin Merzifon’a ve bölge ekonomisine hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca firma yönetim kuruluna da başarılı ve bereketli bir sezon diliyorum.

İnsanların yaşaması için gıda tüketmesi gerekiyor. Dolayısıyla güvenli gıda canlıların yaşamı için büyük önem taşımaktadır. Bu noktada dünyaya baktığımızda güvenli gıdanın ülkeler için petrolden daha stratejik bir sektör olduğunu görmekteyiz. Bu yüzden bütün dünya ülkeleri güvenli gıda üretimi için çeşitli projeler geliştirmektedirler. Ülkemize baktığımızda da tarım ve hayvancılığın büyük yer tuttuğunu görmekteyiz. Amasya’da da aynı şekilde bu sektörlerin ekonomiye büyük katkısı vardır. Bugün de Devletimizin bu çerçevede sağladığı imkanlardan yararlanılarak hayata geçirilen bir projeyi hizmete açacağız. Bu projemizin % 50’sinin hibe desteği olduğunu da belirtmek isterim. Bu projelerin genel amacı kırsal kalkınmayı sağlamak ve kırsal alanda refah seviyesini yükseltmektir. Bu çalışmaların artarak devam etmesini diliyor, projenin bir kez daha firmamıza ve İlimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından proje kapsamında inşa edilen çelik silonun açılışı yapılırken, Vali Işık daha sonra tesisi gezerek yetkililerden bilgiler aldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP’li Köksal, kiraz ve vişne üreticilerinin sıkıntılarını dile getirdiÖnceki Haber

CHP’li Köksal, kiraz ve vişne üreticiler...

Biçerdöverle Hububat Hasadı ve Dane Kaybı Kontrolleri BaşladıSonraki Haber

Biçerdöverle Hububat Hasadı ve Dane Kayb...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar