Şekerbank

Tarımda drone kullanımı yaygınlaşıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarımda drone kullanımı yaygınlaşıyor
Tofidass

Hayatın birçok alanında yoğun olarak kullanılmaya başlanan drone teknolojisi, tarımda da çiftçiye büyük kolaylık sağlıyor. Teknolojiyi tarlada kullanarak zamanı ve iş gücünü verimli hale getirmek isteyen çiftçiler zirai insansız hava araçlarına büyük ilgi gösterirken, Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla gelen talepler doğrultusunda çiftçiye ulaştırılan dronlara ilgi her geçen gün artıyor.

Tarım Kredi Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Birliğine bağlı Silivri Tarım Kredi Kooperatifi tarafından bölgede satışı gerçekleştirilen ilk ZİHA, Tarım Kredi Kooperatifi ortağı Oğuz Eken’e teslim edildi.

Tarım alanında gittikçe yaygınlaşan drone kullanımı ile birlikte çiftçi, iş gücünden, yakıttan ve zamandan tasarruf ediyor. Tarımda zirai insansız hava aracı kullanımı tarımsal hayatı kolaylaştırırken, 30 litreye kadar ilaç alabilen dronlar, zaman, su ve ilaçtan tasarruf etmek isteyen çiftçiler tarafından tercih ediliyor.

Tarım alanında drone kullanımının artmasıyla hem ülke hem de çiftçiler verimlilik açısından ciddi kazanımlar sağlıyor. Bitkilere zarar vermeden kısa süre içerisinde ilaçlamayı yapan ZİHA'lar, ortalama 12 dakika havada kalarak 30 dekar araziyi ilaçlayabiliyor. Havadan yapılan zirai ilaçla, tespit edilen hastalıklı alanlarda da hızlı ve verimli bir şekilde ilaçlama yapılıyor.

Tarımsal ilaçlamaların dronla yapılmasının yaygınlaşmasıyla tarımda teknolojik gelişmelerin yakından takip edildiği günümüzde çiftçinin ilgisi de bu yönde arttı. Zamandan ve iş gücünden tasarruf sağlayan dronlara ulaşmak isteyen çiftçiye dronlar Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla ulaştırılıyor.

 

Tekirdağ Bölge Birliği’nden ilk ZİHA teslimi

Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla gelen talepler doğrultusunda çiftçiye ulaştırılan dronlara ilgi her geçen gün artıyor.

Tarım Kredi Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Birliğine bağlı Silivri Tarım Kredi Kooperatifi tarafından satışı gerçekleştirilen Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraklerinden TARNET’in 30 L taşıma, 12 dakikada 30 dekar arazi ilaçlama kapasiteli, 15 dakikada hızlı şarj özellikli, akıllı kumandalı full otonom uçuş özellikli Zirai İnsansız Hava Aracı (ZİHA), Tarım Kredi Kooperatifi ortağı Oğuz Eken’e ulaştırıldı.

ZİHA, Silivri Tarım Kredi Kooperatifi ortağı Oğuz Eken’e, Tekirdağ Bölge Müdürü Nedim Nar’ın da katıldığı törenle teslim edildi.

Bölgedeki ilk ZİHA’nın teslimi dolayısıyla düzenlenen törene, Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer, Ziraat Odası Meclis Başkanı Ercan Güzel, Yağlı Tohumlar Müdürü Gökmen Esin, Yağlı Tohumlar Silivri Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Taşkın, Silivri Önder Çiftçi Derneği Başkanı Metin Oral, Selimpaşa Kalkınma Kooperatifi Başkan Yardımcısı İbrahim Elmaslı, Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Nazlı, Kooperatif Müdürü İskender Kuloğlu ile çiftçiler ve kooperatif ortakları katıldı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hayvancılıkta kriz derinleşiyorÖnceki Haber

Hayvancılıkta kriz derinleşiyor

Tarımın Kalbi Finike’de AtıyorSonraki Haber

Tarımın Kalbi Finike’de Atıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar