Şekerbank

Tarım ve Hayvancılık Fuarı sektörü Burdur'a taşınacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım ve Hayvancılık Fuarı sektörü Burdur'a taşınacak
Teke Yöresi Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı, sadece bölge değil ülke hayvancılığına damga vurmaya hazırlanıyor
Tofidass

Teke Yöresi Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı, sadece bölge değil ülke hayvancılığına damga vurmaya hazırlanıyor. 21-24 Mayıs 2015'te düzenlenecek fuarda, geleneksel hale gelen "Damızlık Sığır Yarışması"nın yanı sıra ilk kez "Keçi ve Koyun Güzellik Yarışması" ve açık artırma usulü hayvan satışı yapılacak.

Tarım ve Hayvancılık şehri olan Burdur, bölge ve ülke hayvancılığına damgasını vuracak Teke Yöresi Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı'yla, dikkatleri bir kez daha üzerine çekip, sektör temsilcilerini Burdur'a taşımaya hazırlanıyor.
21-24 Mayıs 2015 tarihleri arasında Uzay Çatı altında görsel bir şova dönüşecek fuar, dev inek maketi eşliğinde yapılacak kortej yürüyüşü ve 21 Mayıs Dünya Süt Günü kutlamasıyla başlayacak. Fuarın açılışına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de gelmesi bekleniyor.

Fuarın organizasyon firması Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül CEYLAN:
21-24 Mayıs 2015 tarihleri arasında Burdur'da düzenlenecek olan TEKE YÖRESİ CANLI HAYVAN HAYVANCILIK TARIM TEKNOLOJİLERİ VE YEM FUARI; Burdur Valiliği Himayelerinde Burdur Belediyesi, GTHB Burdur İl Müdürlüğü, Burdur Ticaret Odası, Burdur Ticaret Borsası, Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Burdur Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Burdur Ziraat Odası, Burdur Süt Üreticileri Birlikleri ve Burdur Kırmızı Et Üreticileri Birlikleri işbirliğinde hazırlanmaktadır.
Fuarımızın ismini de alan Teke Yöresi; Burdur İlimizle beraber, Denizli, Afyonkarahisar, Isparta ve Antalya illerini kapsamaktadır. Bu iller ile işbirliği halinde çalışmalar devam etmekte olup, Valiliklerin Himayesinde Çatı Stantlarda; Ziraat Odaları, Damızlık Sığır Yetiştirici Birlikleri, Damızlık Koyun Keçi Yetiştirici Birlikleri, Ticaret Odaları, Ticaret Borsaları, Süt Birlikleri, Kırmızı Et Birlikleri katılım sağlayacaklardır.
Fuarın Onur Konuğu İlçeleri; Gölhisar Belediyesi ve Bucak Belediyesi olup ilçelerinin ticaret ve sanayisinin yanı sıra tarihsel zenginliklerini, yöresel kültürü, yemekleri, el sanatları, örf, adetleri, tarım ve hayvancılık potansiyelleri ve diğer tüm yönleriyle kendisini ulusal bazda tanıtacak ve sergileyeceklerdir.
Teke Yöresi Canlı Hayvan Fuarımızın en önemli özelliği;
Bölgenin Büyükbaş ve Küçükbaş hayvancılık potansiyeli yüksek olması ve ayrıca bölgenin Türkiye Genelinde Damızlık Düve temininde en önemli merkez konumunda bulunması fuarın en önemli özelliğini oluşturmaktadır.
Bu nedenle de;
Türkiye'de damızlık hayvan sayısı ve potansiyeli açısından çok güçlü bir şehir olan Teke Yöresinin İncisi Burdur'da düzenlenecek olan "TEKE YÖRESİ CANLI HAYVAN, HAYVANCILIK, TARIM TEKNOLOJİLERİ VE YEM FUARI" nda damızlık hayvan satışları da yapılacaktır.
Bu sayede fuarda sergilenen ve satışa sunulan Damızlık Düveler için Türkiye'nin dört bir tarafındaki büyük ölçekli işletme sahipleri fuarımızı ziyaret edecektir.
Teke Yöresi Canlı Hayvan Fuarı'nda katılımcımız olan firmaları ziyaret edecek olan misafirlerimiz arasında özellikle Türkiye'de 100 baş ve üstü hayvan sayısına sahip olan yaklaşık 3500 Süt ve Besi çiftliğinin sahipleri ve üst düzey yöneticileri de olacaktır. Bu sayede fuarda nitelikli ziyaretçiyi ağırlamış olacağız.
Teke Yöresi Canlı Hayvan Fuarımızda etkin tanıtım çalışmaları sürdürülmekte olup, ziyaretçi organizasyonlarında Ziraat Odaları, Damızlık Sığır Yetiştirici Birlikleri, Damızlık Koyun Keçi Yetiştirici Birlikleri, Süt Üretici Birlikleri ve Kırmızı Et Birlikleri ve Sivil toplum örgütleri aracılığıyla ziyaretçi çalışmalarına başlanmıştır.
Canlı büyükbaş ve küçükbaş hayvan ırklarının sergileneceği Bölgenin ilk ve tek Tarım ve Hayvancılık Fuarında sektör temsilcilerimizi aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçinin Bankaya Borcu 11 Kat BüyüdüÖnceki Haber

Çiftçinin Bankaya Borcu 11 Kat Büyüdü

"Türkiye'nin mevsim özellikleri değişiyor"Sonraki Haber

"Türkiye'nin mevsim özellikleri değişiyo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar