Şekerbank

Tarım Kredide “yeni normal” dönemi için online eğitim atağı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Kredide “yeni normal” dönemi için online eğitim atağı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Eğitim Müdürlüğü ile Tarnet Akademi arasında kurum personeline yönelik online eğitim verilmesi ve iş süreçlerinin verimini artıracak teknolojiler geliştirilmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Ülke tarımının öncü kuruluşu Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, tarımda ve dünyada yaşanan teknolojik değişimi takip etmek ve bu alanda yol gösterici olmak amacıyla dijital dönüşüm çalışmalarına devam ediyor. Bu amaçla kurum bünyesinde ve iştiraklerde görev yapan yaklaşık 6 bin personele uzaktan eğitim yöntemiyle eğitim verilecek.

İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Eğitim Müdürlüğü ve Tarnet Akademi arasından imzalanan protokol kapsamında çalışma ortamları, mevcut iş süreçlerinin verimini artıracak teknolojiler ve yetkinlikler ile donatılacak.

“Rol model olmak istiyoruz”

Protokol imza töreninde konuşan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, imzalanan protokolle Kooperatiflerin bireysel gelişim, mesleki ve teknik eğitim ihtiyaçlarının online olarak karşılayacağını söyledi.

Kurum olarak girdi temininden ürünlerin değerlendirilmesine kadar tarımsal üretimin her noktasında görev aldıklarına işaret eden Poyraz, “Tarım Kredi 17 Bölge Birliği, 1.622 Kooperatifi, 195 Hizmet bürosu, 17 şirketi ve 850 bin ortağı ile Türkiye’nin en büyük çiftçi ailesi. Tarım sektöründe kooperatifçilik denince akla gelen kuruluş. Tarım Kredi, Anadolu’nun her köşesinde çiftçiyle temas halinde olan, bununla birlikte 82 milyon vatandaşımıza da kaliteli gıda tedariği anlamında dokunan bir kurum. Bu nedenle de mevcut tecrübelerimizi, gelişen teknik ve teknolojilerle desteklemek, hatta bu bilgi ve teknolojiyi daha ileri taşımak önceliğimizdir. İmzaladığımız protokolle de çalışanlarımızın bilgi ve donanımını güncelleyip, tazeleyeceğiz. Tarım sektöründe mevcut faaliyetlerimizin yanında örnek olmayı, rol model olmayı hedefliyoruz” dedi.

“Kurumumuzun ihtiyaçlarını belirledik”

Tarım Kredi olarak yeni dönemde iş gücü planlaması yapılabilmesi ve risklerin azaltılması için birçok çalışma modelini değerlendirdiklerini belirten Poyraz, “Eğitim konusu bizde süreklilik arz eden bir husus. Herhangi bir mazeret ortaya konmaksızın devamının sağlanması gerekiyor. Aslında bizim için kriz gibi gözüken pek çok olayın sürecin aynı zamanda kendi içinde fırsatlar barındırdığını da görebilmemiz gerekiyor. Pandemi süreci bize eğitimin şeklinin değişerek de olsa, hatta daha verimli olarak sürdürülebileceğinin farklı yolları olduğunu gösterdi. Eğitimlerde dijital platformları kullanmanın hem zaman hem de diğer kaynaklar açısından ciddi kazanımları olduğunu gördük.

Bu anlamda kurumumuzun ihtiyaçlarını belirledik. Türkiye’de vakaların görülmesinden hemen sonra, ekosistemimizin tamamına yakınını çok kısa süre içerisinde uzaktan çalışma modeline geçirdik. Hızlı kararlarımız, sistemimizin kesintisiz faaliyetlerine devam etmesini ve çalışanlarımızın sağlığını korumak için kurumumuza büyük avantajlar sağladı. Bu durum, yakın geçmişte teknolojimize ve altyapımıza yaptığımız yatırımların ne kadar yerinde olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi.

İşte tam bu aşamada, tüm iş dünyasını, tarım sektörünü ve finansal piyasaları bekleyen yeni zorunluluklara uyum sağlamak ve personellerimizin donanımını artırmak için, yeni dönemin ihtiyaçları doğrultusunda personellerimizin multidisipliner bakış açısı ve hızlı adaptasyon yetkinliklerini geliştirmek için kişisel, mesleki ve teknik eğitimleri online olarak vermenin gerekliliği ortaya koyduk.

Bir yandan çalışma modelimizi değişen koşullara entegre ederken, diğer yandan da çalışanlarımızın bu koşullarda oluşabilecek sorunları kolay ve verimli olarak aşmalarını sağlamak için online eğitimlerin sonucunda teorikten pratiğe geçirerek, gerekli tedbirleri almış oluyoruz” diye konuştu.

98 ayrı eğitim başlığı belirlendi

Dijital eğitimlerin, kurum personelinin iş yapma kültürünü geliştireceğini kaydeden Poyraz şu ifadeleri kullandı:

“Tarım Kredi olarak geçmiş dönemde personel eğitimleriyle ilgili olarak belli periyotlarda farklı eğitim programları yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Ama pandemi süreciyle birlikte alışkanlıkların da pandemiye paralel şekilde değişmesiyle, bunu kendi kurumumuz açısından, personelimiz açısından fırsata dönüştürme anlamında böyle bir proje çalıştık. Bugün attığımız imza ile projemiz başlamış olacak. Yaklaşık 6 bin personelimize ulaşacak. Başlangıç olarak 98 başlık üzerine oturmuş olsa da alt başlıklara baktığımız zaman çok sıradışı başlıklar da var. Personelimiz burada ilgi duyduğu her konuyla alakalı olarak bir eğitim alanı bulacak. Tarım Kredi olarak biz, ülke sathına yayılmış, özellikle çalışan personelin önemli bir kısmı taşrada görev alan bir yapıyız. Arkadaşlarımızın bu çalışmayla eğitimde kendilerini yenileme, geliştirme anlamında bu hizmeti ayaklarına kadar götürmüş olacağız.”

“Tarım Kredi büyük bir okula dönüşüyor”

Tarnet Genel Müdürü Huzeyfe Yılmaz da bir yıl süreyle toplamda Merkez Birliği’ne 4 bin 800 kullanıcı, 1.200 de holding ve iştirakler olmak üzere toplam 6 bin kullanıcının bu sistemden yararlanacağını söyledi.

“Yaklaşık bin eğitimin içerisinden 98 eğitim seçildi” diyen Yılmaz, şöyle konuştu: “Bunlar genel hukuk, muhasebe, pazarlama, satış teknikleri, finans, mesleki gelişim, zaman yönetimi, stres yönetimi teknikleri gibi birçok özel eğitim seçildi. Ama bunun dışında aslında burada canlı sınıf ortamı, yani eş zamanlı birden fazla sınıfta ders yapma imkanı da doğuyor. Ayrıca etkileşimli eğitim hazırlama, bu platformla birlikte eğitimlerde hazırlanabiliyor olacak. Kendi eğitimimizi de hazırlayıp, buraya koyacağız. Aslında bir kariyer yolu da sağlıyor olacağız. Bu platform bu iş için bir başlangıç. Kendi içeriğimizi oluşturdukça, çok daha iyi olacak. Pandemi sürecinde özellikle, belki bundan sonraki süreçte de evden daha fazla çalışma olabilir. Baktığımız zaman Tarım Kredi bir okula dönüşüyor diyebiliriz. Bu kültürü oluşturabilirsek, tüm Tarım Kredi ekosisteminde faydalı olur diye düşünüyorum.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Son Dakika… Meteoroloji’den Birçok İle Kuvvetli Yağış Ve Fırtına Uyarısı!Önceki Haber

Son Dakika… Meteoroloji’den Birçok İle K...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Şifalı bitkiler için start verildiSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Şif...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar