Şekerbank

Tarım Kredi'de 150 personel işbaşı yapacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Kredi'de 150 personel işbaşı yapacak
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliklerine bağlı kooperatiflerde istihdam edilecek 150 aday personele işe başlama belgeleri verildi
Tofidass

Türkiye Tarım Kooperatifleri Bölge birliklerine bağlı kooperatiflerin ihtiyaçlarına yönelik istihdam edilmek üzere yapılan sınavı kazanan 150 aday personel için 'Aday Personel Alıştırma Eğitimi' düzenlendi.

19-23 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan aday personel alıştırma eğitimi öncesinde açılış töreni yapıldı. Törene, Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Külcü, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, Koop-İş Genel Başkanı Eyüp Alemdar Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Güneş ileAhmet Bağcı, daire başkanları, ilgili birim müdürleri ve personel de katıldı.

Amaç çiftçinin ürettiğini değerlendirmek

Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu Başkanı Külcü açılışta yaptığı konuşmada  “Bütün bu çalışmalar, koşuşturmalar, bu planlar, projeler ne için. Bana göre iki tane amaç. Birincisi, kırsalda, köyünde tarımla uğraşan Ahmet amcamın, ortağımın girdilerini en kaliteli ve piyasanın da bir tık altında temin etmek. İkinci amaç ise çiftçinin ürettiğini değerlendirmek. Bunun için de son 3 ayda çok ciddi adımlar attık. Milli Savunma Bakanlığı ile anlaşmalar yaptık, üniversiteler ile anlaşmalar yapılıyor. Bunun için de hızlı bir şekilde çalışılıyor. Ortaklarımızın ürünlerini daha fazla  değerlendirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yaptığınız İş Size Değer Katmalı

Genel Müdür Poyraz ise “Yolun daha çok başındasınız. Üniversiteyi yeni bitirdiniz. Belki bir kısmınız iş hayatına atıldı. Ama şu anda geldiğiniz nokta tam da sorumlulukları omuzlayacağınız dönem. Hayatınıza çeki düzen vereceğiniz dönem. Öncelikle bunun farkında olmanız lazım. Muhakkak Tarım Kredi Kooperatiflerini tanıyorsunuzdur. Ama şunu bilmeniz gerekiyor ki, Tarım Kredi Kooperatifleri dediğiniz yer, öyle sıradan bir yer değil. Burası uçsuz bucaksız, neredeyse sınırsız hizmet imkânına sahip bir kuruluş. Yani 80 milyon insanın tamamına temas etme potansiyeline sahip bir kuruluştan bahsediyoruz. Bu nedenle nereye geldiğinizin, nerede çalışacağınızın farkında olmanız lazım” dedi.

Hayatta başarılı olmanın, hedeflenen planlara ilerlemenin başlıca yolunun yapılan işi severek emek vermek olduğunu belirten Poyraz, “Bir kere işinizi yaparken birinci olmazsa olmazınız, mutlu olmanızdır. Size tavsiyem şudur; yaptığınız işi sevmeniz lazım. Yaptığınız işin size değer katması lazım. Yaptığımız işten mutlu olmamız lazım. Bizim bu kurumu daha iyiye taşımak için düşüncelerimiz, planlarımız, hayallerimiz var. Ama bizimle bu hayali paylaşacak arkadaşlara da ihtiyacımız var. Bunun için kendini bu ülkeye adayan, kendini geliştirmeye ve hizmet etmeye adayan arkadaşlara ihtiyacımız var. Sizin gibi gençlere ihtiyacımız var. Siz hedeflerinizi büyük koyun, büyük düşünün,  zamanınızı iyi değerlendirin, sonraki döneme hazırlık yapın, bu kurumda gelecek noktasında mutlaka sizlere daha uygun bir yer mutlaka olacaktır. Siz yeter ki o güne hazır olun. Kurumun size ihtiyacı olduğunda siz hazırsanız, o kapı size sonuna kadar açık olacaktır.

Kendi İşyerinizmiş Gibi Karar Verin

Hepimiz, en aşağıdan yukarıya kadar yaklaşık 1 milyon üyemizin, ama toplamda 80 milyon vatandaşımızın emanetini sırtımıza almış bulunuyoruz. Siz bir karar alacağınız zaman, kendi işyeriniz için ne karar verecek olursanız, burada da o düşünceyle adım atın. Bunun dışında hata yapmak sizi korkutmasın. Yeter ki iyi niyet olsun. Sıkıntı olacak, sabır gerektiren yerler olacak. Ama sonuçta hep birlikte daha iyiye gideceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah Cenabı Hak sizleri hayırlı hizmetlere vesile kılar ” diye konuştu.

Genç Nüfusu Özendirmeliyiz

Koop-İş Genel Başkanı Alemdar da konuşmasında “Tarım sektörünü, yalnızca köylümüzün geçimini sağladığı bir alan olarak görmemiz gerekmektedir. Tarımı, ülke ekonomisinin en önemli sektörlerinden biri olarak kabul etmeliyiz. Genç nüfusu mutlaka tarımsal faaliyete özendirmeliyiz. Çünkü bizim tarım kesiminde yeni bir nesle ihtiyacımız var. Kırsal kalkınmamızda önemli bir adım olacak bu noktada siz genç arkadaşlarımıza büyük görevler düşüyor. Sizlere bu görevinizde başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Çiftlik Bank ile Tarım Bakanlığı’nın ilgisi yok”Önceki Haber

“Çiftlik Bank ile Tarım Bakanlığı’nın il...

NBŞ Kotasının Yüzde 5'e İndirilmesi Sağlıklı Nesiller İçin Çok ÖnemliSonraki Haber

NBŞ Kotasının Yüzde 5'e İndirilmesi Sağl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar