Şekerbank

Tarım Kredi Yem kapasite yatırımlarıyla büyüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Kredi Yem kapasite yatırımlarıyla büyüyor
Tofidass

Kapasite artışları ve yeni yatırımlarla faaliyetlerini hız kesmeden sürdüren Tarım Kredi Yem, mevcut üretim kapasitesini önemli ölçüde artıracak yatırımlarını tamamladı.

Tarım Kredi Yem, yapımları tamamlanma aşamasında olan Şanlıurfa ve Tire yem fabrikalarında silo yatırımlarını tamamlayarak yeni hasat döneminde Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklarından ürün alımlarına başladı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki Tarım Kredi Yem’in faaliyetleri ve yeni yatırımlarını değerlendiren Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, ürün alımlarını arttıracak silo yatırımlarına ilişkin bilgi verdi.

Şanlıurfa, İzmir-Tire, Kütahya ve Sakarya fabrikaları için toplam 70 bin ton kapasitede 32 adet çelik silo ihalesinin geçtiğimiz yıl yapıldığını hatırlatan Poyraz, “Şanlıurfa, Tire ve Kütahya fabrikalarımızdaki çelik siloların imalatı tamamlanarak Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklarımızdan aldığımız hububatlar depolanmaya başlamıştır” dedi.

Şanlıurfa ve Tire fabrikalarıyla 500 bin ton yeni kapasite

Genel Müdür Poyraz, yıllık 250 bin ton karma hayvan yemi kapasiteli Şanlıurfa fabrikasının yem üretimi için test aşamasında olduğunu ve bu ay içinde üretime başlamasını planladıklarını açıkladı.

Yıllık 250 bin ton kapasiteli Tire fabrikasında inşaat işlerinin tamamlandığını, makine parkurlarının montaj yatırımının ise devam ettiğini vurgulayan Poyraz, “Tarım Kredi Yem olarak bu yeni iki fabrikamızın faaliyete geçmesi ve diğer fabrikalarımızdaki revizyon çalışmalarımızın tamamlanmasıyla daha da güçlenerek ülkemize ve çok değerli çiftçilerimize hizmet vermenin heyecanını taşıyoruz. Bu vesileyle tüm Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklarımıza ve çiftçilerimize bereketli bir hasat dönemi geçirmelerini diyorum” diye konuştu.

Ortaklardan ürün alımları artacak

Ayrıca 2020 yılı içinde, Elazığ’a 2.4 bin m3’lük yatay depo yatırımı, Balıkesir’e bakım atölyesi yatırımı planlandığını ve Ankara Üniversitesi Teknokent içinde yer alan

Ar-Ge yatırımı gerçekleştirildiğini kaydeden Poyraz, söz konusu yatırımlar ile birlikte 2020 yılı içinde 200 milyon TL tutarındaki yatırımın tamamlanmış olacağını ifade etti.

Genel Müdür Poyraz, Tarım Kredi Kooperatiflerinin ortaklarına sağladığı önemli hizmetlerden birinin de ortak ürün alımları olduğunu belirterek, “Şirketimiz Tarım Kredi Yem, 2019 yılında 254 bin ton ürün alımı yaparken, 2020 yılında ise bu miktarı devreye alınan yeni yatırımlarla birlikte 371 bin tona çıkarmayı planlamıştır. Böylece ortak ürünün hammadde içindeki payı da yüzde 23 seviyelerinden yüzde 30 seviyelerine çıkmış olacaktır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kiraz ihracatından yeni rekor geldiÖnceki Haber

Kiraz ihracatından yeni rekor geldi

Çiftçiler toplulaştırma mağduru olduSonraki Haber

Çiftçiler toplulaştırma mağduru oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar