Şekerbank

Tarım İl Müdürlüğü ve FAO Ortak Projesi Faydalanıcıları İşverenlerle Bir Araya Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım İl Müdürlüğü ve FAO Ortak Projesi Faydalanıcıları İşverenlerle Bir Araya Geldi
Tofidass

Wyndham Grand Hotel'de düzenlenen Fuara İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, FAO Temsilcisi Gıda Güvenliği Görevlisi Keigo Obara, AB Türkiye Delegasyonu, Sosyoekonomik Kalkınma Programı Yöneticisi Feyhan Evitan Canbay, İŞKUR İl Müdürü Kadri Kabak, SGK İzmir İl Müdür Yardımcısı Tuğrul Çınar, İlçe Müdürleri, Proje faydalanıcıları ve işverenler katıldı.

2019 yılında başlayan Projenin detaylarını anlatan Mustafa Özen "Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütüyle kurumumuz arasında yapmış olduğumuz projemizin 2019 yılında gerçekleşen imza töreninden sonra bugün 2020 ve 2021 yılında 2 yıl süren uygulamanın finalini gerçekleştiriyoruz. Gelinen noktaya baktığımız zaman 16 adet farklı tarımsal konuda 400 üreticimizin eğitimini gerçekleştirdik. Karaburun'dan Seferihisar'a, Menemen'den Urla'ya kadar olan bölgedeki bütün üreticilerimizin hem Çiftçi Okulu ve çiftçi eğitimleri ile hem de onların ihtiyacı olan tarımsal makineleri verme noktasında bir çalışma gerçekleştirdik. Çok faydalı ve katma değer üretecek bir proje gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. FAO bize ve faydalanıcılarımıza yadsınamayacak bir destek sundu. Uluslararası ajanslar ve ulusal sponsorlarımızla üreticilerimize bir nebze olsun destek verebilmek için yine projeler üretmeye devam edeceğiz. Hatta yapmış olduğumuz bu projenin içerisinde yer alan bir kooperatifimizin adından söz ettirmesinden, ödüller almasından, başarılarından dolayı da büyük bir mutluluk duyuyoruz. Ne kadar faydalı işler yaptığımızın işte bunlar göstergeleridir" dedi.

"İnsanlığın beslenmesini sağlamak kadar güzel ve kutsal hiçbir şey yoktur"

Tarım ve Orman Bakanlığı ve İzmir İl Müdürlüğü olarak bu sektörün diğer paydaşları ile güzel projeler ortaya koyabildiklerini belirten Özen "Bu projelerin başarılı olmasının tek şartı üreticilerimiz tarafından kabul edilmesi ve desteklenmesidir. Ben 2021 yılında yapmış olduğumuz bütün projelerimize İzmir'imizin her köşesinde büyük bir ilgi gösteren, destek veren, kabul eden üreticilerimize yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız. İyi ki üretim yapıyorsunuz. İyi ki bu sektörün içerisindesiniz. Çok faydalı ve hayırlı bir iş yapıyorsunuz. Çok meşakkatli olduğunu biliyoruz. Ama insanlığın beslenmesini sağlamak kadar güzel ve kutsal hiçbir şey yoktur. İnşallah bundan sonraki süreçte de gerek bizlerin yapmış olduğu destekler ve projelerle gerekse sizlerin göstermiş olduğunuz gayretlerle bizleri daha güzel günlerin beklediğine yürekten inanıyorum" dedi.

Proje ile şu ana kadar 400 kişi mesleki alanlarda, 150 kişi çiftçi okulunda, 150 kişi ise orman işçiliği konusunda eğitimler aldı. Proje faydalanıcısı 700 kişiye sertifikaları verilerek, istihdam fuarında işverenlerle bir araya gelmeleri sağlandı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçiler Sertifikalı ve Kaliteli Meyve Fidanları İle Buluştu…Önceki Haber

Çiftçiler Sertifikalı ve Kaliteli Meyve...

Türkiye kuru meyvede dünya lideriSonraki Haber

Türkiye kuru meyvede dünya lideri

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar