Şekerbank

Tarım ekipmanları ihracatında Türk üreticiler Yanmar Türkiye ile yurtdışına açılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım ekipmanları ihracatında Türk üreticiler Yanmar Türkiye ile yurtdışına açılıyor
Tofidass

 

Tarım makineleri sektörü hızla ivme kazanmaya devam ediyor. Yanmar Türkiye, partner olduğu 7 büyük üretici ile Türkiye’nin tarım ekipmanları alanında yurtdışında sesini duyurarak, ihracat rakamlarına da katkı sağlıyor.

Tarım makineleri sektörü, 2022 yılının ilk 5 ayında 8 milyar TL seviyesinde ihracat gerçekleştirdi. Bu rakam ile sektör, genel makina ihracat sektörleri sıralamasında 22 sektör arasında 5. sırada yerini aldı.

Yanmar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Erdoğan Shoshi, Yanmar Türkiye’nin 2022 sonuna kadar 110 milyon TL ihracat rakamına ulaşacağını belirterek, “Ürünlerini alıp yurtdışına ihraç ettiğimiz ve partneri olduğumuz 7 tane AYP (Authorized Yanmar Partner / Yetkilendirilmiş Yanmar İş Ortağı) üreticimiz bulunuyor. Yurt dışına ihracat kanallarımız var ve Türk üreticilerin bu kanallarda yer almalarını istiyoruz. Kendini geliştirmeye açık firmalar için çok büyük bir fırsat var.” dedi.

Üreticilerimize danışmanlık hizmeti veriyoruz

Yanmar Türkiye olarak partnerlik yaptıkları firmalara katkılarından da bahseden Erdoğan Shoshi, “Partner firmalarımıza katkımız çok fazla. Bu firmalar kendi alanlarında Türkiye’nin en ünlü tarım ekipmanları üreticisi. Her firmayı derinlemesine denetimden geçiriyoruz. Kurumsallık, kullandıkları malzemelerin yurt dışına uygunluğu, çevreye duyarlı materyal kullanma gibi mevzuata uygun olup olmadıklarına ilişkin denetimleri yapıyoruz. Ürünlerini pazarlamadan önce kendi AR-GE merkezlerimizde testten geçiriyoruz. Böylelikle yurtdışında satış sonrası sorunların önüne geçiyoruz çünkü ürünün kalitesini kanıtlamış olarak göndermiş oluyoruz. Üretici de bizimle birlikte kendini geliştirmiş oluyor. Üretim teknolojilerine ekstra katkı sağlıyor ve destek veriyoruz. Üretimin değerlerini artırıyoruz, bu da maliyeti düşürüyor.

 

Öte yandan, Türkiye’de pazardaki üretim teknolojisi ve ürün gamı maalesef eskiye dayanıyor. Gelişmiş ülkelere kıyasla Türkiye’de üretilen ürünler neredeyse 20 sene öncesinin teknolojisine dayanıyor ve ülkemiz bu konuda maalesef geri kalıyor. Bu yüzden gelişmiş ülkelere ihracatı arttırmak için üreticilere destek olup daha teknolojik üretim yapmaları için yardımcı oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir kurutma tesisi ile üretici ve Muğla kazanıyorÖnceki Haber

Büyükşehir kurutma tesisi ile üretici ve...

Türkan Şoray, kendi adının verildiği pamuğun hasadına katıldıSonraki Haber

Türkan Şoray, kendi adının verildiği pam...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar