Şekerbank

Tarım Bakanına Çağrı! Atanmayı Bekliyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Bakanına Çağrı! Atanmayı Bekliyoruz
Gıda, Ziraat, Su Ürünleri Mühendisleri ile Veteriner Hekimler Verilen Sözlerin Tutulmasını İstiyor
Tofidass

Gıda, Ziraat ve Su Ürünleri Mühendisleri ile Veteriner Hekimler, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin 2019 bütçe görüşmelerinde verdiği “Atama” sözünü tutmasını beklediklerini açıkladılar.

Ankara Ulus’ta Gıda, Ziraat, Su Ürünleri Mühendisleri ile Veteriner Hekimler atanamamaları nedeniyle eylem yaptı. Eylemde yapılan açıklamada “Tarım ve Orman Bakanlığı bütün vermiş olduğu sözlere rağmen 30 aydır tek bir atama dahi yapma yapmamıştır. Bakan, emek harcamış ve puanlarını almış gençleri mağdur etmiş ve sessiz kalarak bu mağduriyeti görmezden gelmiştir” denildi.

Bakanlığın tarım bölümünden 4 bin 800 ziraat, gıda, su ürünleri mühendisi ile veterinerin emekli olduğu hatırlatılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Tarım ve Orman Bakanlığı, vermiş olduğu bütün sözlere rağmen 30 aydır tek bir atama dahi yapmayarak biz emek harcamış ve puanlarını almış gençleri mağdur etmiş ve sessiz kalarak bu mağduriyeti görmezden gelmiştir.

Bakanımız, Bekir Pakdemirli 2019 Bütçe görüşmelerinde 2.çeyrekte atama yapacağını bildirmiştir.

Aynı şekilde 2019 Mart yerel seçimden önce Orman atamasını açıklarken en kısa zamanda Tarım atamasını da açıklayacağını bildirmiştir.

Üzerinden 9 ay geçmesine rağmen hala atamamız yok. Tarım Bakanlığı, 29 Ağustosta 3500’e yakın sayıyı Cumhurbaşkanlığı Prensipler birimine sayımızı göndermiştir

Bakanlığımız da tarım kısmında 4800 den fazla ziraat, gıda, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekimler emekli olmuş olup gönderilen sayı maksimum 3500’dür. Hükümetin emekli olan kadar alacağız sözüne binaen gönderilen sayı emekli olandan bile azdır. İl Tarımdan aldığımız bilgiler; il tarımda çalışan mühendisler ve veteriner hekimler işler yetişmediği için hafta sonu bile çalışmak zorunda kaldığı ve sık sık bakanlığı arayarak, faks çekerek ya da Bakanımız Bekir PAKDEMİRLİ ile görüşerek yeni personel ataması istedikleri bilgisi alıyoruz.

Tek İstediğimiz 30 aydır Bekleyişimizin son bulup, Bize söz verilen 3500 sayısının verilmesi.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Toplanan İnek Sütü Miktarı Düşmeye Devam EdiyorÖnceki Haber

Toplanan İnek Sütü Miktarı Düşmeye Devam...

537 Bin 424 Yavru Deniz Kaplumbağası Denizle BuluştuSonraki Haber

537 Bin 424 Yavru Deniz Kaplumbağası Den...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar