Şekerbank

Tahtakurusu nasıl uzaklaştırılır?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tahtakurusu nasıl uzaklaştırılır?
Tahtakurusu çok çabuk yumurta bırakan ve kısa sürede çabucak üreyebilen canlılardır. Bu nedenle evinizde tahtakurusu gördüğünüz an çok çabuk müdahale etmeniz gerekir. Evinizi tahtakurusu sardıysa ve tahtakurusu nasıl uzaklaştırılır diyorsanız siz vereceğimiz yöntemleri deneyebilirsiniz.
Tofidass

Tahtakuruları hızlı bir şekilde çoğalabilen ve çok uzun süre beslenmeden yaşayabilen böcekler grubunda yer almaktadır. Tahtakurularını temizlemek ve uzaklaştırmak zannedildiği kadar kolay bir iş değildir. Tahtakurularını uzaklaştırmak, tahtakurularının evinize girmesini engellemek için bir takım püf noktalara dikkat etmek gerekir.

İlk olarak sizlere tahtakurusu nasıl uzaklaştırılır sorusunun cevabını verelim. İşte tahtakurusu nasıl uzaklaştırılır sorusunun cevabı…

Tahtakurusu nasıl uzaklaştırılır?

Tahtakuruları çok çabuk çoğalabilen c anlılar gurubu içinde yer aldıklarından bir saat içerisinde toplamda 30 tane yumurta üretebilen özelliğe sahiplerdir. Bu nedenle baş edilmesi çok zor böcekgiller familyasında yer almaktadırlar. 

Tahtakurularını uzaklaştırabilmek için çoğu zaman ilaçlama yöntemleri işe yaramayabilir. Çünkü yaşayan tahtakurularını öldürseniz bile bıraktığı yumurtalar kısa süre içerisinde üreyebilirler. Yumurtalarının da ilaçlardan çok fazla zarar görmediği söylenmektedir. Bu nedenle eğer tahtakurularıyla tek başınıza mücadele edemiyorsanız sağlık bakanlığı onaylı bir firmayla anlaşabilirsiniz. Eğer üremeyi durduramazsanız eviniz tahtakurularının istilasına uğrayacaktır. Bu nedenle evinizde bir adette olsa tahtakurusu görseniz muhakkak bir ilaç firmasıyla anlaşmanız gerektiğini unutmayınız.

Çünkü tahtakurularının tam anlamıyla yok edilmesi için yumurtalarının ve larvalarının tam olarak ortadan kalkması gerekir.

Tahtakurusu ilaçlaması nasıl olur?

En başında da belirttiğimiz gibi Sağlık Bakanlığı onaylı veya profesyonel bir ekiple çalıştığınızda tahtakurularını evinizden uzaklaştırmanız daha kolay olacaktır. İlaçlama yapıldığı zaman en az 5 gün ekipler sizin evden uzaklaşmanızı isteyecektir. Aksi taktirde sağlığınız için tehlikeli sonuçların ortaya çıkmasına sebebiyet verebilir.

 Ancak yapılan ilaçlamalar sadece yaşayan tahtakurularını öldüreceğinden evde bulunan yumurta ve larvalar en az 15 gün yaşayacaktır. Bu nedenle yaklaşık 10 gün sonra tekrar ilaçlama yapılması gerekecektir. Bu süre zarfında evinizdeki çarşaflarınızı, halılarınızı muhakkak yıkamanız ve dezenfekte etmeniz gerekmektedir. Hatta evinizin mobilyalarını buharlı temizleyicilerle temizlemeniz de oldukça işe yarayacaktır. Ancak evinizdeki ilaçlama tamamen bittikten sonra bu işlemi yapmanızı öneririz.

O zaman gelene kadar sirkeli su ile mobilyalarınızı silebilirsiniz.

Tahtakurusunun genellikle sağlığa bir zararı olmadığı bilinmektedir. Ancak durum pekte öyle değildir. Tahtakurusu ısırdığında çeşitli sağlık sorunlarına sebebiyet verebilir. Bu hastalıklar ise şu şekildedir;

Tahtakurusunun neden olduğu hastalıklar...

- Alerjik reaksiyonlar

M. Leprae Pasteurella pestis

-Bacillus Anthracis

- B. Recurrentin gibi hastalıkları bulaştırabilir.

Kızılkahve rengine sahip olan tahta kurusu en tehlikeli olanlar arasındadır. Bu türler gebnellikle 5 cm byutundadır. Kan emelerler ve kanda pıhtılaşmayı önlemek için vücuda belirli bir sıvı enjekte ederler. Bu durum sonucunda belirli anestezik hastalıklara ve tehlikeli sağlık sorunlarına neden olabilirler.

Evde tahtakurusu olduğu nasıl anlaşılır?

Tahtakurularının evde var olduğunu anlamanın en önemli yollarından biriside çarşaflar ve mobilyalar üzerinde bıraktıkları dışkılardır. Dışkıların rengi kahverengi ve siyah arasında değişebilir. Gözenekli olmayan yüzeylerde bu dışkıları görebilmek mümkün olabilir. Tahtakurularının evinizde var olduğunu anlamanın diğer yolu da kabuk değiştirdikleri sırada yüzeylerde bıraktıkları kabuklardır. Tahtakuruları larvadan çıktıklarında kabuk değiştirebilirler. Aynı zamanda süpürgedeki püsküller, çarşaflar, yastık kılıfları, duvardaki çatlaklardan tahtakurusu kalıntılarına rastlayabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Katar'a İlk Parti İnekler Ulaştı!Önceki Haber

Katar'a İlk Parti İnekler Ulaştı!

Çiftçiyi cezalandıran fiyat!Sonraki Haber

Çiftçiyi cezalandıran fiyat!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar