Şekerbank

Süs Bitkileri Sektörü, Yeni Ürünlerini Kasım'da Dünyaya Açacak!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Süs Bitkileri Sektörü, Yeni Ürünlerini Kasım'da Dünyaya Açacak!
Doğrudan 100 bin, dolaylı yoldan 500 bin kişilik istihdamıyla yılda ortalama 6 milyar liralık üretim gerçekleştiren yerli süs bitkileri sektörü, yeni ürün ve hizmetlerini Kasım ayındaki The Flower and Plant Show 2020’de dünya ile buluşturacak. Avrupa standartlarında kaliteli ürünleri avantajlı fiyatlarla yetiştiren, talep eden firmalara ihtiyaca göre sözleşmeli üretim de yapan sektör, Türkiye’nin lojistik avantajlarından aldığı güçle, yeni ihracat hikâyeleri yazmaya hazırlanıyor.
Tofidass

Geçen yıl 52,5 milyon metrekare alanda toplam 1 milyar 718 milyon adet kesme çiçek, iç ve dış mekân süs bitkisi ile çiçek soğanı üretimi gerçekleştiren yerli süs bitkileri sektörü, 2019’u 80,4 milyon dolar ihracata karşılık, 43 milyon dolar ithalatla kapattı. Doğrudan 100 bin, dolaylı yoldan 500 bin kişiye istihdam sağlayan sektör, yılda yaklaşık 6 milyar liralık üretim gerçekleştiriyor.

 Uygulanacak B2B programı ile sektör ihracatına destek olacak

Pandemiden olumsuz olarak etkilenen Süs bitkileri ve Peyzaj sektörüne, geçirdikleri bu zor dönemde 30 bin metrekare sergileme alanına sahip The Flower and Plant Show 2020 ile yeni ihracat kanalları açacaklarını, yeni iş bağlantıları ve ihracat fırsatları yaratacaklarını söyleyen Tarsus Turkey Fuar Direktörü Mustafa Gültekin Gökgül, bu doğrultuda Tarsus Turkey olarak katılımcı – satın almacı buluşmalarına yönelik gerçekleştirdikleri B2B programını The Flower and Plant Show için de uygulayacakları bilgisini paylaştı. Gökgül, açıklamasında “Uygulama ile süs bitkileri ve peyzaj sektörünün yurt içi ve yurt dışındaki büyük alıcılarını özel olarak İstanbul’a davet ederek, doğrudan firmaların kendi standlarında katılımcılarımızla buluşmalarını sağlayacağız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Pakdemirli, Erzurum Tarım Ve Orman Sektör Temsilcileriyle Biraraya GeldiÖnceki Haber

Bakan Pakdemirli, Erzurum Tarım Ve Orman...

Giresun'da Fındık Kurduna Karşı Mücadele BaşlıyorSonraki Haber

Giresun'da Fındık Kurduna Karşı Mücadele...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar