Şekerbank

Sürdürülebilir Gelecek İçin İklim-Su-Tarım Zirvesi’nin ikinci ayağı Göbeklitepe’de yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sürdürülebilir Gelecek İçin İklim-Su-Tarım Zirvesi’nin ikinci ayağı Göbeklitepe’de yapıldı
Sürdürülebilir Gelecek İçin İklim-Su-Tarım Zirvesi’nin ikinci ayağı Göbeklitepe-Harran Üniversitesi’nde gerçekleşti.
Tofidass

Sürdürülebilir Gelecek İçin İklim-Su-Tarım Zirvesi’nin ikinci ayağı Göbeklitepe-Harran Üniversitesi’nde gerçekleşti. Agro Tv ve Harran Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen etkinliğin Ana Sponsoru; Türkiye`nin traktör devi TürkTraktör, Özel Finans Partner; tarıma olan desteği ile bilinen Türkiye İş Bankası, Özel Partnerleri ise; Topraq Tarım Teknolojileri, Hekagro Solutions, Kuzey Tohumculuk, Eurotar Mühendislik ve ARC Water Technology oldu.

Projenin yürütücülüğünü ve danışmanlığını yapan Agro TV Sürdürülebilirlik Departmanı Danışma Kurulu Üyesi – Gelişim Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Özlem Tuğçe Keleş programın akışını takdim ederek başladı.

Açılış konuşmasında ise, Agro TV Türkiye ve Azerbaycan CEO’su Doğan Başaran, TürkTraktör Pazarlama ve İş Geliştirme İş Lideri Rehda Cem Akyüz, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İzlem Erdem, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Ali Çullu, ARC Water Technologies Yön. Kur. Başkanı Alkan Canbay, TOPRAQ Tarım Teknolojileri Pazarlama Direktörü Hilal Şahin, Esular Kurucusu Erdal Sandal yer aldı.

Agro TV Türkiye ve Azerbaycan CEO’su Doğan Başaran açılış konuşmasında etkinliğe dair şunları söyledi: “28 Nisan’da başlatmış olduğumuz İklim-Su-Tarım Zirvesi’nde değerli markaların katılımı ve desteği ile bir yolculuk başlatmıştık. Yolculuğumuzun bu projesini ortaya koyarken temel çıktımız, sürdürülebilir tarımı, güvenli gıdanın iklim değişikliği ile birlikte Türkiye’nin en önemli konusu olduğunu, ulusal ve yerel bütün paydaşların ikna olmasını sağlamak için buradayız.” Sözlerinde bulundu.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ise Urfa’nın tarım şehri olduğunu ve tarım alanında ilerleme kaydetmesi gereken önemli yerlerden biri olduğunu vurguladı. Aynı zamanda iklim değişikliği ile ilgili problemleri en kısa sürede çözmenin yolunu bulacağını dile getirdi. Son olarak ise çiftçiyi her zaman desteklediğini söyleyerek, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. Bir diğer önemli isim ise Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Ali Çullu açılış konuşmasında sürdürülebilir bir gelecek için iklim, su ve tarımın önemine değinerek, elimizdeki kaynakların iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ardından etkinliğin Ana Sponsorluğunu üstlenen TürkTraktör Pazarlama ve İş Geliştirme İş Lideri Rehda Cem Akyüz, etkinliğin önemine değinerek “Tarım demek gıda demek, gıda demek ise insan demek. Artan Nüfusu azalan tarım alanlarıyla beslemenin tek yolu verimliliği artırmaktan geçiyor. İklim krizini de ele alırsak, dünyamızın sınırlı kaynaklarını verimli kullanmak, biyoçeşitliliği ve ekosistem dengesini korumak için teknolojik tarım uygulamalarını desteklemekte sorumluluk hepimizin” sözlerini söyledi.

Etkinlikte yer alan önemli isimlerden biri de Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İzlem Erdem oldu. Açılış konuşmasında, Erdem: “Tarım sektöründe gelirin sürdürülebilirliğini mutlaka sağlamak gerekiyor. Ekonomik güçlüklerde tarım sektörünü olumsuz etkiliyor. Bu yüzden gelecek nesillerin sürdürülebilirliği için çözüm üretmemiz gerekiyor” diyerek, sektörün paydaşları ile birlikte daha az girdi kullanarak daha fazla üretim için çalıştıklarını söyledi.

Sektör paydaşlarını ve birçok uzman ismi bir araya getiren etkinlik, açılış konuşmaları sonrası, Oyuncu, Tarihçi Pelin Batu’nun Moderatörlüğünü üstlendiği panel ile devam etti. Panele katılan isimler ise, Haberci, Belgesel Yapımcısı Coşkun Aral, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğr.  Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen ve Boğaziçi Üniversitesi İklim Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz konuşmacı olarak yer aldı. Oturumda ise tarımda kadınların rolü, tarımın önemi, iklim krizi konuları ele alındı.

Yoğun bir ilgiyle karşılanan etkinlik, Haberci, Belgesel Yapımcısı Coşkun Aral’ın Yönetmenliğini üstlendiği, “Göbeklitepe” belgesel gösterimi ile son buldu.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zeytin alım tavan fiyat 110 TL, taban fiyat 47 TLÖnceki Haber

Zeytin alım tavan fiyat 110 TL, taban fi...

Bolu’da Denetimler Kapsamında Fırınlar DenetleniyorSonraki Haber

Bolu’da Denetimler Kapsamında Fırınlar D...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar