Şekerbank

Sukkar Şeker Üretim Rekoru Kırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sukkar Şeker Üretim Rekoru Kırdı
Bu yıl ki pancar hasadının nihayet sonuna gelindi. Gerçekleştirdiği yüksek üretim oranlarıyla dikkatleri üzerine çeken Sukkar Şeker, 2023-2024 kristal şeker üretim döneminde toplamda 585,500 ton şeker pancarı ve 90,623 ton kristal şeker üretimi yaparak 87 bin ton hedefini aştı. Bu veriler ışığında Sukkar Şeker, son 3 yılın üretim rekorunu kırmış oldu. Sukkar Şeker, çiftçi dostu politikası ve modern tesislere sahip olan Erzurum ve Erzincan Fabrikaları ile yeni hedefler ve rekorlara doğru ilerliyor.
Tofidass

2018 yılında Albayrak Grubu tarafından devralınan, dönemin Başbakanı merhum Adnan Menderes tarafından 1956 yılında hizmete açılmış Erzurum ve Erzincan Şeker Fabrikaları’nda, Mayıs 2019’dan bu yana Sukkar Şeker markasıyla şeker üretimi gerçekleştiriliyor. Erzurum ve Erzincan Şeker Fabrikaları’nda gerçekleştirilen projeler ve modernizasyon çalışmalarıyla tarım ve çiftçi dostu bir anlayış sergileniyor. 

Yüksek verim ve kalitede, ekonomik pancar ve şeker üretimi, yan ürünlerin en üst düzeyde değerlendirilmesi, çevreye duyarlı ve organik şeker üretimi konularında adından söz ettiren Sukkar Şeker, ülkemizin yeterli miktarda kaliteli şeker pancarına ulaşması ve şeker üretimine destek olmak adına çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Sukkar Şeker gerçekleştirdiği proje ve modernizasyon hamleleriyle kuruluşundan bu yana 600 Milyon TL yatırımla üretimde önemli sayılara ulaşıyor. Sukkar Şeker, Erzurum ve Erzincan Şeker fabrikalarında 2023-2024 kristal şeker üretim döneminde toplamda 585,500 ton şeker pancarı işledi ve 90,623 ton kristal şeker üretimi yaparak 87 bin ton hedefini aştı. 2020 yılında 90,762 ton kristal şeker üretimi yaparak tüm zamanların rekorunu kıran Sukkar Şeker, son üç yılın en yüksek şeker üretimini yaparak üretimde yüksek rekolteye ulaşma yolunda emin adımlarla ilerlemeye  planan yeni yatırımlarıyla birlikte kaliteli ve verimli üretim yaparak sektörün öncüsü olma yolunda her geçen gün hedef büyütüyor.

Sukkar Şeker markasıyla üretim yapan Erzurum ve Erzincan Şeker Fabrikaları, modern tarım teknolojilerini kullanarak toprağın değerini artırıyor. Üretici dostu olan projelerle çiftçinin ilgi ve alakasını kazanan Sukkar, bölge toprağına can vermeye devam ediyor. 

Şeker pancarı tarımında verim ve kalite açısından dünya standartlarını takip ederek şeker üretimi teknolojisinde önemli bir konumda bulunan Sukkar Şeker’in gelecek hedefleri arasında ihracat oranlarını artırarak ülkeye hatırı sayılır bir döviz girdisi sağlamak yer alıyor.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şekeri hayatınızdan nasıl çıkartırsınız? Aşırı şeker tüketiminin olumsuz etkileriÖnceki Haber

Şekeri hayatınızdan nasıl çıkartırsınız?...

Türkiye, Çin’in gıda deposu olmak istiyorSonraki Haber

Türkiye, Çin’in gıda deposu olmak istiyo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar