Şekerbank

Somalı Üreticiler Büyükşehirle Kalkınacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Somalı Üreticiler Büyükşehirle Kalkınacak
Manisa Büyükşehir Belediyesi “Meyve Yetiştiriciliği Geliştirme Projesi” kapsamında Soma ilçesinde bulunan toplam 125 üreticiye 15 bin 500 adet meyve fidanı desteğinde bulundu.
Tofidass

Üreticinin her dönemde yanında olan ve kalkınmasına destek sağlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Soma ilçesinde üreticilere Zeytin, İncir, Ceviz ve Trabzon Hurması fidanı desteğinde bulundu. Programa, Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yılmaz Usta, Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay, Soma Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Murat Aydoğdu, MHP Soma İlçe Başkanı Metin Şahin, muhtarlar ve üreticiler katıldı.  
150 Milyonluk Rekor Bir Bütçe Kırsala Ayrıldı
Kurulduğu günden bugüne bütçesinden kırsal kalkınmaya en fazla pay ayıran Büyükşehirlerin başında yer alıyoruz. Bununla mutluyuz, gururluyuz. 2023 yılında toplam 122 milyon liralık rekor bir bütçeyi kırsal kalkınmaya ayırdık. Daha yıl bitmeden ilave gelen projelerle birlikte 150 milyonluk rekor bir bütçeyi kırsal kalkınmaya aktardık. Toplam 38 farklı kalemde proje ürettik. Çiftçimizin, ziraatın, hayvancılığın yanında olduk, üretimin ve üreticinin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bizim düsturumuz Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi ‘Köylü Milletin Efendisidir’. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatları ile çiftçinin yanında olmaktan mutluyuz, gururluyuz. Bugün Soma ilçemizde 125 tane üreticimize 15 bin 500 adet fidan dağıtımı gerçekleştireceğiz. Gübre desteği için başvurular alınmaya başladı. 12 Ocak tarihine kadar başvuru alınıyor. Gelecek talebe göre 1300-1500 ton civarında Gübre desteği yapacağız. Ardından Arıcılara kovan desteğimiz ile devam edeceğiz. Sosyal sorumluluk tarafında düşünülerek Alanya Açık Cezaevi ne 2000 adet kovan siparişi verildi.  Ürününüz bol, kazancınız bereketli olsun, fidanlarınız hayırlı olsun” dedi. 
Fidanlar Üreticilere Teslim Edildi
Yapılan konuşmanın ardından fidan dağıtım törenine katılan protokol üyeleri tarafından üreticilere meyve fidanları teslim edildi. Fidanlarını alan üreticiler yapılan destekten dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve ekibine teşekkür etti.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elmalı Çobanisa Mahallesi’ne kapalı devre sulama sistemiÖnceki Haber

Elmalı Çobanisa Mahallesi’ne kapalı devr...

Büyükşehir’den Üreticilere 151 Bin 780 Fidan DesteğiSonraki Haber

Büyükşehir’den Üreticilere 151 Bin 780 F...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar