Şekerbank

Soğuk hava balık fiyatlarını da vurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Soğuk hava balık fiyatlarını da vurdu
Hava sıcaklığının düşmesi ve lodos, balıkçı tezgahlarına da yansıdı.
Tofidass
Balıkçıların sefere çıkamaması nedeniyle özellikle hamsi, istavrit,  levrek ve mezgitin fiyatı yükseldi. Balıkçı Münir Paker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lodos nedeniyle   tezgahlara az balık geldiğini söyledi. 
 
Müşteriye cevap veremediklerini belirten Paker, şöyle konuştu: 
 
"Mesela geçen yıl hamsinin kilosunu 5 liraya satıyorduk. Şimdi 10 lira  15 liraya yükseldi. Doğal olarak vatandaş alamıyor. Günlük 30 lira yevmiyeyle  çalışan bir vatandaş 15 ya da 20 liraya balık alamaz. Almaya kalksa ekmeği neyle  alacak. Balığın yanına salatasını, ekmeğini isteyecek. Vatandaş doğal olarak  alamıyor. Vatandaşımız haklı." Paker, denize açılan balıkçıların da soğuk hava nedeniyle mağdur  olduğunu vurguladı. 
 
Balığı satamayınca para kazanamadıklarını dile getiren Paker, "Mesela  sardalyanın kilosu 5 liradan 8 liraya yükseldi. Hamsi 8 liradan 15 liraya kadar  çıktı. Mezgit ve levrek 20 liradan 25 liraya yükseldi. İstavrit 15 liradan 20  liraya kadar yükseldi. Palamut da aynı şekilde yükseldi. Bu yıl balıkçılık  olmadı" diye konuştu. 
 
Balıkçı Hamza Köksoy ise 15 yıllık balıkçı olduğunu ve ilk defa bu  kadar şiddetli lodos gördüklerini söyledi. Yaklaşık bir haftadır devam eden soğuk  hava ve lodosun satışları etkilediğini belirten Köksoy, "Vatandaşlar hava soğuk  olduğu için dışarıya çıkmıyor. Haliyle bizim tezgahlar boş kalıyor. Devamlı  müşterimiz var ama ilk zamanlardaki hareketlilik bitti" şeklinde konuştu. 
 
Vatandaşlardan Ayşe Balaban ise düzenli olarak her hafta balık  aldığını söyledi. Fiyatların beklemedikleri şekilde yükseldiğini ifade eden  Balaban, her hafta 2 kilogram aldığı hamsiden 1 kilogram alabildiğini kaydetti. 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyük Menderes Nehri'ndeki TaşkınÖnceki Haber

Büyük Menderes Nehri'ndeki Taşkın

Damızlık Sığır Yetiştiricileri İzmir'de ToplandıSonraki Haber

Damızlık Sığır Yetiştiricileri İzmir'de...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar