Şekerbank

“Sizin Oraların Nesi Meşhur?” Isparta’da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Sizin Oraların Nesi Meşhur?” Isparta’da

Antalya Ticaret Borsası (ATB) ile Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde, yöresel ürünleri gündeme getirmek amacıyla düzenlenen “Sizin Oraların Nesi Meşhur?” programının bu haftaki konuğu Isparta oldu. Moderatörlüğünü Gürsel Cingöz’ün yaptığı programa, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Volkan Güler, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yalçın Kurucu konuk olarak katıldı.

Cİ’Lİ ÜRÜNLERİN TİCARETİ DAHA KOLAY OLUYOR

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Isparta’nın 9 coğrafi işaretli ürünü bulunduğunu belirtirken, bir çok ürünün de coğrafi işaret çalışmasının devam ettiğini söyledi. Müftüzade Gülcü İsmail Efendi tarafından 130 yıl önce Bulgaristan’dan bir bastonun içerisinde getirilen gülün kent ekonomisi için önemini vurgulayan Adar, dünya gül üretiminin yüzde 65’ini Isparta’nın ürettiğini kaydetti. Bölgenin yöresel ürünü haline gelen gülden elde edilen gülyağına borsa olarak coğrafi işaret tescili aldıklarını kaydeden Adar, “Ürünlerimize coğrafi işaret tescili aldıktan sonra ticaretini daha kolay yapar hale geldik” dedi.

ISPARTA YÖREX’TE YERİNİ ALACAK

Isparta olarak bu yıl yöresel ve coğrafi işaretli ürünleriyle 20-24 Ekim’de Antalya’da düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’te olacaklarını kaydeden Adar, “YÖREX marka haline geldi ve her geçen gün büyüyor. İnşallah bu yıl Isparta olarak YÖREX’e katılacağız. Bir çok oda ve borsamız YÖREX’e katılım, Antalya bizler için buluşma noktası oluyor. Emekleri nedeniyle Ali Çandır Başkanıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yalçın Kurucu, Oda olarak Yalvaç Hamursuzu’na coğrafi işaret aldıklarını kaydetti. Gelendost elmasının tescili için da çalışma yürüttüklerini söyleyen Kurucu, bölgenin klimasından kaynaklı meyve kalitesi ve lezzetinin farklı olduğunu kaydetti. Yalvaç olarak yöresel ürünleriyle YÖREX’te yer alacaklarını kaydeden Kurucu, “Tüm halkımızı YÖREX’te Yalvaç standında buluşmaya davet ediyorum” dedi.

BAKA YÖRESEL ÜRÜNLERE DESTEK

BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, Isparta’nın yöresel ürün zengini olduğunu söyledi. Ajans olarak kırsalın kalkınmasında önemli bir yere sahip yöresel ürünlere yönelik önemli çalışmalar yürüttüklerini anlatan Güler, bölgedeki yöresel ürünlerin turizmi canlandırdığına dikkat çekti. Güler, BAKA olarak kadın kooperatiflerini de desteklediklerini belirterek, yöresel ürünlerin işlenmesinde kadın girişimcilere destek olduklarını kaydetti. Güler, BAKA olarak YÖREX’te yer alacaklarını ve bölgenin yerel, yöresel değerlerini ziyaretçilerle buluşturacaklarını söyledi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan: “Arazi toplulaştırmada 4.89 milyon hektar alan tescillendi”Önceki Haber

Bakan: “Arazi toplulaştırmada 4.89 milyo...

Aşırı sıcak ve poyraz pamuk rekoltesini artırdıSonraki Haber

Aşırı sıcak ve poyraz pamuk rekoltesini...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar