Şekerbank

Samsun’da Mandalarda Suni Tohumlama Projesi Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsun’da Mandalarda Suni Tohumlama Projesi Başladı
Tarım ve Orman Bakanlığınca, 2020 yılında başlatılması planlanan Suni Tohumlama Uygulamaları ile Etçi ve Kombine Irkların Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında "Manda Türünde Suni Tohumlama Uygulaması Projesi" Samsun’da başladı.
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanlığınca, 2020 yılında başlatılması planlanan Suni Tohumlama Uygulamaları ile Etçi ve Kombine Irkların Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında "Manda Türünde Suni Tohumlama Uygulaması Projesi" Samsun’da başladı.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM, Bafra ilçesi Doğanca Mahallesinde manda yetiştiriciliği yapan bir işletmeyi ziyaret etti. İl Müdürüne, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Rukiye PINAR, Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail METİN ve Birlik personelinin de eşlik ettiği ziyaret sırasında; işletmede kızgınlık dönemine gelmiş bir mandaya projede görevli Serbest Veteriner Hekim Halit Bülent ALBAYRAK tarafından suni tohumlama uygulaması yapıldı.

İl Müdürü İbrahim SAĞLAM konuyla ilgili yaptığı açıklamasında: "İlimizde uygulanmakta olan 'Mandalarda Suni Tohumlama Projesi'nde 8 Serbest Veteriner Hekim görevli olup, Projede kullanılacak spermalar Lalahan Uluslararası Hayvancılık Araştırma ve Eğitim Merkezinden temin edilmiştir.  İlk etapta 250 doz sperma alınmış ve Proje ile ilgili tüm malzemeler, Bakanlık tarafından gönderilen proje ödeneği ile İl Müdürlüğümüz tarafından temin edilmiştir. Manda ırkının devamlılığı, verim özelliklerinin arttırılması ve ıslah çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürütülmesi adına suni tohumlama büyük önem arz etmektedir. İlimizde uygulanmaya başlanan Proje kapsamında Manda Islahında yeni bir döneme geçilerek daha sağlıklı ve kaliteli bir gen elde edilecek ve bu sayede mandalarda et ve süt üretiminde daha verimli bir sonuç almak mümkün olacaktır." dedi.

İl Müdürü ve beraberindeki heyet daha sonrasında Bafra İlçesi Doğanca Mahallesine giderek Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından onaylanmış olan Manda Sütü İşleme ve Üretim ve Pazarlama Projesi kapsamında Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği tarafından inşaatına başlanmış tesisi de ziyaret ederek bilgi aldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tütün İhracatında Hedef 1 Milyar DolarÖnceki Haber

Tütün İhracatında Hedef 1 Milyar Dolar

“Bal Üreticiliği İşsiz Gençler İçin Çıkış Kapısı Olabilir”Sonraki Haber

“Bal Üreticiliği İşsiz Gençler İçin Çıkı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar