Şekerbank

Samsun salep üretimi, sorunlar ve çözüm önerileri konulu toplantı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsun salep üretimi, sorunlar ve çözüm önerileri konulu toplantı
Tofidass

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nden yetkililer gözetiminde ve İlimiz Salep üreticilerinin de katılımıyla Samsun Tarım Ormanİl Müdürlüğü Toplantı Salonunda; ‘Samsun İlinde Salep Üretiminin Kültüre Alınarak Yaygınlaştırılması, Beliren Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ konusunda bir toplantı düzenlenmiştir.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, toplantıda yaptığı konuşmada: “Salep bitkisi İlimizin endemik bir bitkisi olup, dondurma yapımından içecek, kozmetik, gıda ve eczacılık alanlarına kadar geniş bir endüstriyel kullanım alanı bulunmaktadır. Doğadan rastgele toplanmasının yasak olması sebebiyle, üretimi yasal izne bağlanan ve oldukça da iyi getirisi olan üründe tek üretim yolu ise bitkinin kültüre alınmasıdır.

Samsun İlimiz olarak, Salebin kültüre alınıp üretilmesi, satış ve pazarlanma aşamalarında karşılaşılan çeşitli sorunların çözümü konusunda önemli aşama kaydetmiş bulunuyoruz. Gerek çoğaltım amaçlı ve gerekse sofralık olarak üretilmesi konusunda Ülkemizde Samsun isminin öne çıktığını görebiliyoruz. Bu doğrultuda, İlimizin bir Salep Üretim Havzası haline getirerek yetiştiricilerimize buradan büyük bir ekonomik katkı sağlama gayretindeyiz. Bunun için de üreticilerimizle sürekli olarak işbirliği içindeyiz.

Yine doğada bulunan Göl Soğanı bitkisi de tıpkı Salebe benzer şekilde Tıbbi Aromatik kategoride yer almakta ve kullanılmaktadır. Tıpkı Salep bitkisi gibi büyük bir ekonomik potansiyele haiz olan Göl Soğanının da kültüre alınarak üreticilerimize ekonomik yönden katkı sağlaması amacıyla, bu bitkinin tarımı ve pazarlaması gibi konularda İl Müdürlüğümüz olarak elimizden gelen katkıyı sunmaktayız.

Sözlerimi bitirirken; tarımsal destekleri, hem miktar ve hem de kategorik olarak her yıl daha geniş bir yelpazede sunan ve mevzuatta da gerekli düzenlemelerle tarımsal üretimin önündeki engelleri kaldıran Bakanlığımıza her türlü destekleri için hem Kurumumuz ve hem de üreticilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elite Naturel, 4 bin dönümlük alanda 920 bin organik meyve ağacı yetiştirme hedefi doğrultusunda ilk adımını Yumurtalık’ta attıÖnceki Haber

Elite Naturel, 4 bin dönümlük alanda 920...

Tekirdağ'da ayçiçeği tarlalarında verim kaybı tespit çalışmaları başlatıldıSonraki Haber

Tekirdağ'da ayçiçeği tarlalarında verim...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar