Şekerbank

Salihli'de Kuru Üzüm Seferberliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Salihli'de Kuru Üzüm Seferberliği
0
Tofidass

Türkiye’nin üretim ve ihracatında söz sahibi olduğu çekirdeksiz kuru üzümde, gıda güvenliği ve kaliteli ürün için Salihli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Salihli Ticaret Borsası, TARİŞ ve Salihli Ziraat Odası bir araya gelerek, görüşalışverişinde bulunuyor.
Yapılan toplantılarda, kaliteli ve güvenilir gıdanın dünya genelinde yükselen değer olduğuna vurgulayan Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, çekirdeksiz kuru üzümde sektörün paydaşları olarak en önemli gündemlerinin güvenli ve kaliteli üretim olduğunu ifade etti. Çekirdeksiz kuru üzüm pazarında dünyada yeni üreticilerin de devreye girdiğine dikkat çeken Başkan Aksoy, “İran, Çin ve Hindistan başta olmak üzere birçok ülkede çekirdeksiz kuru üzüm üretimlerinde artışlar var. Kaliteli ürün üreterek doğru hedefler koyarak hareket etmeliyiz. Üreticiler, tüccarlar, ihracatçılar, zirai ilaç bayileri ile birlikte aynı gemideyiz. Çekirdeksiz kuru üzüm ihracatında sorun yaşamamak için paydaşlar olarak hepimizin koordineli hareket etmesi çok önemli. Sektör olarak enerjimizi birleştirmeliyiz.” dedi. Aksoy, bu toplantıların amacının Salihli üzümünün kalitesi ile ön plana çıkarak dünya pazarında aranan ürün olması ve çiftçilerin ürünlerini daha yüksek fiyattan satmasını sağlamak olduğu vurguladı.
Ziraat Odası Başkanı Necati Aktürk ise “Ürünlerimizi korumak için doğru ilacı, doğru zamanda, doğru doz ve bekleme süresinde kullanmamız gerekiyor. Ziraat mühendisi arkadaşlarımızla arazide üreticilerimize devamlı olarak danışmanlık desteği veriyor. Bölgemiz tarımının kalkınması adına özveriyle çalışacaklarını ve kurum olarak üzerimize düşen görevleri her zaman yapmaya hazırız. Bu çalışmalarımızın olumlu sonuçlanması içi birlikte mücadele etmemiz gerekiyor.” dedi.
Bu toplantıların öncesine dikkat çeken Salihli Ticaret Borsası Meclis Başkanı ve TARİŞ Müdürü Halil Çöygün, “Ege İhracatçı Birlikleri ve ihracatçı firmalarımızla Salihli Ticaret Borsa’mızda toplandık. İlçe Tarım Müdürlüğü ise ziraat bayileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Paydaşlar olarak hepimiz üzerimize düşen sorumluluğu alıp yaşanan sıkıntıların ağır yükünün çiftçimize yansıtılmaması için mücadele veriyoruz. Bölgemizde üretim yapan yaklaşık 110 bin üreticimiz ile birlikte pazardaki gücümüzü korumamız ve etkili olmamız için mücadele etmeliyiz. Tüm paydaşlarımızla birlikte kendi pazarımızı kendimiz korumalıyız.” diye konuştu.
Salihli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli Gültekin Aydoğuş, üreticilerin gıda güvenliğine uyumlu üretim yapmaları için çiftçinin aldıkları zirai ilaçları ruhsatlarındaki doza ve bekleme süresine uygun kullanılması için üreticilere önemli bilgiler verdi. Aydoğuş, çiftçileri kullanacakları ilaçları reçete yazmakta yetkili ziraat mühendisleri ile üretici kayıt defterine yazdırmaları konusuna uyardı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zeytin Sineği Sayımı BaşladıÖnceki Haber

Zeytin Sineği Sayımı Başladı

İyi Tarım Uygulamaları Eğitimleri BaşladıSonraki Haber

İyi Tarım Uygulamaları Eğitimleri Başlad...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar