Şekerbank

Ramazan ayı gıda denetimleri devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ramazan ayı gıda denetimleri devam ediyor
Tofidass

Akhisar’da Ramazan ayı boyunca, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlere hız verildi. Özellikle fırın, pastane gibi üretim yerleri ile unlu mamuller üretimi yapan iş yerlerinin denetimlerine öncelik verilerek tüm gıda işletmelerinde denetimler artırıldı.

Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için Akhisar genelinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri denetimlerini sürdürmektedir. Yıl boyunca rutin olarak devam eden gıda denetimleri, Ramazan ayı dolayısıyla halkımızın daha sağlıklı ve güvenli gıda tüketmesini sağlamak amacıyla sıklaştırıldı.

Denetimlerde işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolü yapılmaktadır. Ayrıca İşletme sahipleri ve çalışanları gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendirilmektedir.

Halkımızın tükettiği her türlü gıda maddesinin güvenirliğini sağlamak için yapılan çalışmalar, tüketimin artığı bu ayda daha fazla önem kazanıyor. Bu bilinçle, tüm gıda kontrol görevlileri; fırın, pastane, lokanta, market, kasap, bakkal gibi işletmelerde denetimlerini sürdürmektedir.

2022 yılında İlçemizde gıda sektöründe faaliyet gösteren işletmelere 4.464 adet denetim yapılmış olup,  Bakanlıkça belirlenen mevzuatlara uymayan 62 gıda iş yerine 910.146 TL idari para cezası uygulanmıştır. 2023 yılında da denetimler aynı azim ve kararlılık ile devam etmekte olup mevzuatlara aykırı davrananlara göz açtırılmamaktadır.

Gıda hareketliliğinin arttığı Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunları ALO GIDA 174 hattını arayarak bildirmeleri, denetimlerin etkinliğini artıracaktır.

Ramazan ayı öncesinde olduğu gibi Ramazan ayı içerisinde de gıda denetimleri büyük bir hassasiyet ve özveri ile devam edecektir.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehirden çiftçilere meyve fidanı desteğiÖnceki Haber

Büyükşehirden çiftçilere meyve fidanı de...

Antalya Büyükşehir Belediyesi çevre dostu çiftçileri ödüllendirdiSonraki Haber

Antalya Büyükşehir Belediyesi çevre dost...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar