Şekerbank

Problem Yaratan Değil, Problemleri Çözen Bir Bakanlık Olarak Karşınızda Duruyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Problem Yaratan Değil, Problemleri Çözen Bir Bakanlık Olarak Karşınızda Duruyoruz
Tofidass

Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Projesi kapsamında desteklenen Adıyaman’daki ekonomik yatırım tesislerinde incelemelerde bulunarak, tarım sektörünün sorunlarının görüşüldüğü “Değerlendirme Toplantısına” katılmak üzere Adıyaman’a giden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Adıyaman temaslarına Valilik ziyaretiyle başladı.

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Ankara’dan Adıyaman’a giden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’ya Adıyaman Milletvekili Halil İbrahim Fırat ve bakanlık bürokratları eşlik etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’yı Adıyaman Havalimanında Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Milletvekili Salih Fırat, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış,  İlçe Belediye Başkanları, STK Başkanları ve diğer yetkililer karşıladı.

Adıyaman’daki temaslarına Valilik ziyaretiyle başlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Havalimanı ve Hükümet Konağındaki karşılama sonrası Valilik Makamına geçerek, Valilik şeref defterini imzaladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’yı Adıyaman’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Tarım Bakanlığının Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme projeleri kapsamında Adıyaman’daki yatırım ve projeleri hakkında bilgi veren Vali Nurullah Naci Kalkancı, “Adıyamanlılar olarak kendimizden bildiğimiz Sayın Bakanımızı ilimizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Sanayisinin büyük bir bölümü tarıma dayalı olan Adıyaman’da çiftçilerimizin, üreticilerimizin ve tarıma dayalı sanayicilerimizin Adıyaman’la ilgili beklediği gelişmelerin teminatı sayın bakanımızdır. Sayın bakanımızın isminin geçtiği her yer bizim için huzur ifade ediyor. İnşallah zat-ı alinizin bakanlığında Adıyaman tarım potansiyelini geliştirerek, kırsal kalkınmada büyük gelişmeler kaydedecektir”dedi.

Barış ve huzur kenti Adıyaman’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise, Valilik Makamında basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Adıyaman bu bölgenin örnek kentlerinden bir tanesidir. Adıyaman’a olan saygı ve sevgimi herkes çok iyi biliyor. Adıyamanlı kardeşlerimin problemlerini çözme noktasında elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. Bütün Adıyamanlı hemşerilerim şundan emin olsunlar ki, problem yaratan değil, problemleri çözen bir bakanlık olarak karşınızda duruyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız problemleri çözmek için bizleri görevlendirdiler. Bu konuda hiç kimsenin bir kuşkusu olmasın. Adıyamanlılarla beraber el ele vererek bu problemleri çözeceğiz”dedi.

Valilik ziyaretinin ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba Adıyaman esnafını ziyaret ederek, esnaflarla çay içip sohbet etti. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Projesi kapsamında desteklenen Adıyaman’daki ekonomik yatırım tesislerini gezerek incelemelerde bulundu. 

Bakan Fakıbaba, ilk olarak Dicle grubuna ait bakliyat ve tahıl üretimi yapan Ecoturca firmasını ziyaret ederek, tesisi gezip, işletmenin üretim aşamaları hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı.

Ardından Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Desteklenmesi Projesi kapsamında kurulan Yılmaz Bulgur Fabrikasını gezen Bakan Fakıbaba, burada fabrikayı gezerek üretilen ürünler hakkında bilgi alıp, incelemelerde bulundu.

OSB’deki ekonomik yatırım projelerinin gezilmesinin ardından Bakan Fakıbaba, Adıyaman’da hayvan sağlığı ürünleri ve ilaçları ile aşı üretimi yapan VETAL ilaç fabrikasını gezdi.

Adıyaman’da tarım sektörünün sorunlarının görüşüldüğü Değerlendirme Toplantısı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba Başkanlığında Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantı öncesi Adıyaman’ın tarım sektöründeki sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin Ziraat Odaları Başkanları tarafından detaylı olarak hazırlanan dosyalar Bakan Fakıbaba’ya teslim edildi.

Karşılıklı soru cevap şeklinde gerçekleşen toplantıda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba tarım sektörü temsilcileri ile çiftçilerin dile getirdiği bütün talepleri ve sorunları tek tek not alarak, bu sorunların çözümü noktasında gerekli değerlendirmelerin yapılacağını ifade etti.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Köylüler tedirgin! Yamaçtan kopan dev kayalar...Önceki Haber

Köylüler tedirgin! Yamaçtan kopan dev ka...

GTHB' de Skandal! Müdürden, Engelli Veterinere Sopalı DayakSonraki Haber

GTHB' de Skandal! Müdürden, Engelli Vete...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar