Şekerbank

Piyasaya saf ayçiçeği yağı satıyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Piyasaya saf ayçiçeği yağı satıyoruz
Tofidass

Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Karadenizbirlik) Genel Müdür Ünal Erarslan, birliğin ortaklarından aldıkları yerli ürün ayçiçeğini işleyerek yüzde yüz ayçiçeği yağı ürettiklerini belirterek, "Ürünlerimize kesinlikle başka bitkisel yağ karıştırmıyoruz" dedi. 
Eraslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadenizbirlik olarak Türkiye'deki yağ üretiminin yüzde 5'lik bölümünü karşıladıklarını söyledi. 

Birliğin, 7 ilde kayıtlı 35 bin üretici ortağıyla faaliyetlerini sürdürdüğünü anlatan Eraslan, bu yıl üreticilerden 40 bin ton ayçiçeği ve bin tonun üzerinde de soya ürünü aldıklarını, bu ürünleri yağ olarak değerlendirdiklerini belirtti. 

Aldıkları ayçiçeğini yine kendi tesislerinde saf ayçiçeği yağı olarak değerlendirdiklerini, Karadenizbirlik olarak kendi yağları ile kavrulduklarını söyleyen Erarslan, "Karadenizbirlik olarak, üretici ihtiyaçlarını gözeterek 35 bine yakın üretici ortağımıza uygun fiyat ve koşullarda tarımsal girdi temin ediyor ve ürünlerine alım garantisi sağlıyoruz. Birlik olarak kooperatifçilik ilkeleri doğrultusunda üreticilerimizi i tarımsal konularda bilinçlendirmek amacıyla eğitim çalışmaları yapıyoruz ve üreticilerimizden belli kalite normlarında aldığımız ürünlerimizi fabrikalarımızda işleyerek mamul haline getiriyoruz. Aldığımız ürünlerin niteliklerinin bozulmaması için kontrollü şartlar altında titizlikle depolayıp işleyerek tüketiciye sunuyoruz" diye konuştu.
- "Ürünlerimize kesinlikle başka bitkisel yağ karıştırmıyoruz"
Karadenizbirlik olarak ürettikleri ayçiçeği yağının yüzde 100'ünün saf ayçiçeği yağı olduğunu vurgulayan Ünal Erarslan, tüketicilerin bu konuda kendilerine güvenmelerini istedi.Piyasada yüzde yüz ayçiçeği yağı bulmanın güç olduğunun altını çizen Eraslan, şunları kaydetti:"Mamul kalitesinden hiçbir zaman ödün vermiyoruz. Birliğimiz öncelikle üreticilerini kaliteli üretime yönlendirmiş ve yıllardır ham madde kalitesini korumak amacıyla belli kriterlerde ürün alımı gerçekleştirmiştir. Kalitemizden taviz vermiyoruz. Amasya'nın Merzifon ilçesinde bulunan Meray AŞ yağ fabrikamızda işlediğimiz ürünlerimiz, üretimin her aşamasında hijyenik koşullarda ve el değmeden kalite belgeli modern tesislerimizde mamul yağ olarak üretiliyor. Ayrıca yağ üretimi ile birlikte arta kalan ürünleri ise yüksek kaliteli küspe olarak değerlendiriyor ve yem sanayine önemli katkılar sağlıyoruz. Ortaklarımızdan alınan yerli ürünümüz ayçiçeğini işleyerek yüzde yüz ayçiçeği yağı üretiyoruz. Ürünlerimize kesinlikle başka bitkisel yağ karıştırmıyoruz."Erarslan, Karadenizbirlik olarak, yağlı tohumların ekimini yaygınlaştırıp Türk tarımını daha iyi yerlere götürmek amacıyla, her zaman üretici ortaklarının gelişen tarım teknikleri ile buluşmasını sağlayacak ve ürünlerine pazar garantisi olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Arıcılara 350 Bin TL Arılı Kovan DesteğiÖnceki Haber

Arıcılara 350 Bin TL Arılı Kovan Desteği

Bakan Çelik: Avrupa Birliği'nden 19 bin ton et alımı için başvurdukSonraki Haber

Bakan Çelik: Avrupa Birliği'nden 19 bin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar