Şekerbank

(Özel Haber) Tarım Kredi Kooperatifinden Borç Erteleme Açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
(Özel Haber) Tarım Kredi Kooperatifinden Borç Erteleme Açıklaması
Tofidass

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğinden çiftçi borçlarının ertelenmesi hakkında tarimpusulasi.com’a özel açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada borç ertelenme ile aşağıdaki açıklama yapıldı.

Bazı basın-yayın organlarında "Tarım Kredi Erteleme Yapmak İstemiyor." Şeklinde haberlerin yer aldığı görülmüş olup konuyla ilgili açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Kredi yapılandırması, vadesinde ödenmeyen gecikmiş bir borcun daha kolay bir şekilde ödenebilir kılınması için uzun süreli taksitlendirilmesini ve faiz indirimini içermektedir. Erteleme işlemleri ise vadesi henüz gelmeyen borçların, vadesinde benzer şartlarda bir yıl sonrasına ötelenmesidir.

Çiftçilerimizi bilgilendirmek amacıyla 6736 Sayılı Kanunda belirtilen yapılandırma kapsamında olmadığımızı belirten mesajımız Sandıklı Ziraat Odası Başkanı tarafından bilinçli bir şekilde erteleme kapsamında olmadığımız şeklinde lanse edilmiştir.

Teşkilatımız 6736 Sayılı kanunda belirtilen yapılandırma kapsamında değildir. Ancak Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklarının da kapsama dahil edilmesi için TBMM ve Hükümet nezdinde girişimlerimiz devam etmektedir.

Doğal afetlerden zarar gören çiftçilerimizin kredi borçları her yıl olduğu gibi 2016 yılında da Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından ertelenecektir. Teşkilatımız, bir Hükümet görevlendirmesi olan erteleme işlemlerini memnuniyetle yerine getirecektir. Konuyla ilgili olarak KHK'nin yürürlüğe girmesi beklenmektedir.

Sonuç olarak, Tarım Kredi Kooperatiflerinin erteleme yapılmasını istemediği ve erteleme kapsamında olmadığı ile ilgili haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Teşkilatımız hakkında asılsız haberleri yayan ve gerçeği yansıtmayan beyanatta bulunanlarla ilgili yasal haklarımız korunacaktır.

Not: Özel Haberimizi Kaynak Göstermeden Kullananlar Hakkında Yasal İşlem Yapılacaktır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kıvırcık Irkı Damızlık Koçlar Sahiplerini BulduÖnceki Haber

Kıvırcık Irkı Damızlık Koçlar Sahiplerin...

Tarımda Verimlilik Bitkisel Üretimi 50 Milyon Tondan Fazla ArtırdıSonraki Haber

Tarımda Verimlilik Bitkisel Üretimi 50 M...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar