Şekerbank

Özbekistan Agrobank heyetinden Tarım Krediye ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özbekistan Agrobank heyetinden Tarım Krediye ziyaret
Tofidass

Tarım sektöründe dijitalleşme, tarımsal yapıların incelenmesi ve eğitim konusundaki gelişmelerin yakından takip edilmesi amacıyla Türkiye’de bulunan Özbekistan Agrobank Genel Müdür Vekili Abdurahmon Sattaroviç başkanlığındaki heyet, Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerini ziyaret etti.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in tarım alanında kurulan yapıların benzerlerinin Özbekistan’da da uygulanması yönündeki talimatı doğrultusunda Türkiye’de bulunan Özbekistan Agrobank Genel Müdür Vekili Abdurahmon Sattaroviç başkanlığındaki heyet, Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerini ziyaret ederek, kooperatif ve iştirakler ile organizasyon yapısı hakkında bilgi aldı.

Sattaroviç ve beraberindeki heyet, Kahramankazan’da bulunan TK Pazarlama ve Marketçilik şirketine ait tesislerde incelemelerde bulundu. Özbek heyete burada Tarım Kredi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Yener Başkanlığında, Strateji Geliştirme ve Teşkilatlandırma Daire Başkanı A. Harun Kırmızı, Ankara Bölge Müdürü Vejdi Yiğit, Tareks Tohumculuk Genel Müdürü Burhanettin Topsakal, TK Pazarlama ve Marketçilik Genel Müdürü Bayram Ali Yıldırım ile Strateji Geliştirme ve Koordinasyon Müdürü Caner Çelebi tarafından bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunuldu.

Daha sonra birim kooperatiflerin işleyişini yerinde göstermek amacıyla Kazan Tarım Kredi Kooperatifini ziyaret eden Özbek heyete, Tarım Kredi Ankara Bölge Müdürü Vejdi Yiğit tarafından kooperatif faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

İşbirliği artarak devam edecek

Türkiye’nin Özbekistan’la son yıllarda tarımsal faaliyetler başta olmak üzere pek çok konuda işbirliği çalışması yürüttüğüne dikkat çeken Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Yener, Tarım Kredi olarak bilgi ve tecrübenin aktarılması için gerekli çalışmaların yapılarak her konuda Özbekistan’a destek olacağını söyledi.

Tarım Kredi’nin Türkiye’nin en büyük çiftçi ailesi ve tarım sektöründe öncü kuruluşu olduğunu vurgulayan Yener, şunları kaydetti;

“Karşılıklı işbirliği ile çalışmalara devam edileceğine dair mutabık kaldık. Bu kapsamda işbirliklerimiz artarak devam edecek. Bizim kurumumuzun misyonu, çiftçimizin ve ortaklarımızın her türlü ihtiyacını, zamanında, kaliteli ve hızlı bir şekilde karşılamak. Aynı zamanda onların ürününü alırken ve tüketiciye bunu ulaştırırken piyasa regülasyonu sağlamak. Bu alanda ülkede lider konuma gelmek bizim vizyonumuz. Bizim kooperatiflerimizin amacına baktığımızda, özellikle kısa ve orta vadede her türlü tarımsal girdi ihtiyaçlarını karşılamak. Bunu aynı zamanda kredili olarak sunmak. Aynı zamanda ortaklarımızın ve çiftçilerimizin ürettiği ürünleri almak. Bunu değerlendirmek, onlar için bir pazar oluşturmak. Devletin vermiş olacağı ve vereceği görevleri yerine getirmek. Bu kapsamda destekleri çiftçiye ulaştırmak. Çiftçilerimizin mesleki alanda gelişimini sağlayacak eğitim, tedbir vesaire çalışmaları yürütmek. Bizim ana faaliyetlerimiz kredi kullandırmak, sigortacılık yapmak, çiftçilerin her türlü tarımsal girdi ihtiyacını karşılamak, aynı zamanda üretilen ürünleri de almak.”

Tarım Kredinin sermayesi ortakların vermiş olduğu sermaye paylarından, yönetim organizasyonları, çiftçilerden oluşan yönetim kurulu ve denetçilerle beraber, profesyonel ekiple yönetilen örnek bir organizasyon olduğunu belirten Yener, “Türkiye’ye yayılmış 17 bölge birliğimiz, ülke geneline hizmet götürecek şekilde teşkilatlanmasını sağlamıştır. 19 şirketimizle birlikte çiftçilerimize, ortaklarımıza hizmet götürmekteyiz. Tarımsal girdi satışı olarak baktığımızda ana guruplarımız kimyevi gübre, hayvan yemi, motorin, tohum ve diğer girdilerden oluşmaktadır” dedi.

Pek çok konuda işbirliği yapılacak

Ziyaretin kendileri açısından oldukça verimli geçtiğini belirten Sattaroviç ise “Türkiye’de bulunduğumuz süre zarfında tarım sektöründe dijitalleşme, teşvikler ve tarım alanında kurulan yapıların incelemesi amacıyla temaslarda bulunduk. Bu konuda Tarım Kredi yetkililerine teşekkür etmek istiyorum. Özellikle teknoloji şirketi Tarnet’in ZİHA uygulamaları ve İmece Plastik’in üretmiş olduğu plastik sera örtüleri ve basınçlı sulama sistemleri başta olmak üzere birçok konuda notlarımızı aldık. Birlikte çalışma yapılması için gerekli adımları atacağız. Ayrıca Tarım Kredi Kooperatifleri gibi bir yapının Özbekistan’da kurulabilmesi için Türkiye’nin en büyük çiftçi ailesi Tarım Kredi Kooperatiflerinden destek bekliyoruz. Konuyla ilgili detayları ülkemize döndüğümüzde yetkililerle ileteceğiz. Tarihsel ve kültürel bağımız olan, kardeş ülke Türkiye ile işbirliği çalışmalarımızı daha fazla geliştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İklim Değişiyor, Tarım Politika BekliyorÖnceki Haber

İklim Değişiyor, Tarım Politika Bekliyor

Büyükşehir'den Selde Zarar Gören Üreticilere Büyük DestekSonraki Haber

Büyükşehir'den Selde Zarar Gören Üretici...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar