Şekerbank

Osmaniye'de Çiftçilere Sertifikalı Soya Tohumu Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Çiftçilere Sertifikalı Soya Tohumu Dağıtıldı
Tofidass

Osmaniye'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKE) kapsamında 340 çiftçiye 34 ton sertifikalı soya tohumu dağıtıldı.

Dağıtım programına Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Tarım Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Yusuf Çomu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, Ziraat Odası Başkan vekili Murtaza Özer, Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin bölge Müdürü İsa Güler, Osmaniye Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Mehmet Poyrazoğlu ve çiftçiler katıldı.

Programda İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Kolabaş, proje ile ilgili bilgi verdi. Kolabaş, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKE) Kapsamında Osmaniye'de sekiz adet projemiz kabul edildi. Bu projelerin toplam maliyeti 9.475.000 Türk Lirası olup, %75'i Bakanlığımız tarafından karşılanacaktır. İlimizde 2942 üreticimiz faydalanacak olup 11.300 dekar alanda uygulanacak. Bu proje kapsamında Sertifikalı Soya Tohumluğu Projesi ile 340 çiftçimize 34 ton Soya Tohumluğu dağıtılacaktır. Bakanlığımızca projenin %75'i karşılanmakta, çiftçi katkısı ise %25 olmaktadır. 1.800.000 TL devlet katkısı, 600.000 TL çiftçi katkısı ile kullanılan toplam bütçe 2.400.000 TL olup, bu projenin ve diğer uygulanacak projelerin ilimiz çiftçilerine hayırlı olmasını diliyorum."

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz da programda yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Yapılan bu projelerin ve desteklerin önemli olduğunu, Osmaniye tarımına ve tarımsal üretime katkı sağlayacağını, her zaman çiftçilerin yanında olduklarını belirtip dağıtılan soya tohumlarını çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diledi."

Programın ardından çiftçilere sertifikalı soya tohumları dağıtıldı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yalova'da Çalı Fasulyesi Üretimi DestekleniyorÖnceki Haber

Yalova'da Çalı Fasulyesi Üretimi Destekl...

Iğdır'da Meyve Ağaçları Zararlılara Karşı İzleniyorSonraki Haber

Iğdır'da Meyve Ağaçları Zararlılara Karş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar