Şekerbank

Yalova'da Çalı Fasulyesi Üretimi Destekleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yalova'da Çalı Fasulyesi Üretimi Destekleniyor
Tofidass

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretiminin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında 104 çiftçiye toplam 300 kg fasulye tohumu dağıttı. Programa Vali Dr. Hülya Kaya, Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Tahsin Becan, İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz ile projeden yararlanacak çiftçiler katıldılar.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Necdet Tuncer, projenin detaylarını paylaştıktan sonra İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, işbirliği ve toprak verimliliği konularına vurgu yaparak projeyi destekledi. Yalova Milletvekili Tahsin Becan da il müdürlüğünün sürekli çalışmalarını takdir etti.

Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, projenin önemini vurgulayarak, “Bir metrekare toprağımız ekilmeden kalmamalı” ilkesiyle çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

Hedef 300 Dekarda Üretim

Törende konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, projenin amacının fasulye yetiştiriciliğini geliştirmek ve sürdürülebilir kılmak olduğunu söyledi. Parıldar, "Proje kapsamında 300 kilogram fasulye tohumu 104 çiftçimize dağıtılacak ve yaklaşık 300 dekarda üretim yapılması hedefleniyor" dedi.

25-30 Milyon TL Katma Değer Bekleniyor

Parıldar, 2023 yılında 1 dekar alandan 50 bin-75 bin TL gelir elde edildiğini ve bu yıl projeden 25-30 milyon TL katma değer sağlanmasının hedeflendiğini de kaydetti.

Vali Kaya'dan Destek Mesajı

Vali Dr. Hülya Kaya da törende yaptığı konuşmada, tarımın önemini vurguladı. Kaya, "Yalova'nın tarım potansiyeli çok yüksek. Biz de bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için çalışıyoruz. Bu projeyle de fasulye üretimini artırmayı ve çiftçilerimizin gelirini yükseltmeyi hedefliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Kaya ve protokol üyeleri tarafından çiftçilere 300 kilogram çalı fasulyesi tohumu dağıtıldı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Yumaklı Kastamonu'da: "Anadolu'yu Sertifikalı Tohumlarla Buluşturacağız"Önceki Haber

Bakan Yumaklı Kastamonu'da: "Anadolu'yu...

Osmaniye'de Çiftçilere Sertifikalı Soya Tohumu DağıtıldıSonraki Haber

Osmaniye'de Çiftçilere Sertifikalı Soya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar