Şekerbank

Örnek Çiftçi Tarla Okulu Projesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Örnek Çiftçi Tarla Okulu Projesi
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanlığının Bitki Sağlığı Uygulama Programı kapsamında, Samsun’un Bafra İlçesine bağlı Dedeli Mahallesinde arazide yapılması planlanan Çeltik Yetiştiriciliğinde Entegre Mücadelenin Yaygınlaştırılması konulu Çiftçi Tarla Okulu Çalışması hava muhalefeti sebebiyle Bafra Ziraat Odası Başkanlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Çiftçi ve uzman birlikteliğinin hedeflendiği gerekli bilgilendirmenin uygulayıcı ve araştırmacı uzmanlarca yapıldığı çalışma; İl Tarım ve Orman Müdürlüğüyle Ondokuzmayıs Üniversitesi ve Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden konuyla ilgili yetiştiricilik ve bitki sağlığı uzmanlarının katılımı sağlandığı ortak bir faaliyet oldu.

Toplantıda; Çeltik Yetiştiriciliği ve Islahı konusunda OMÜ Tarla Bitkileri Bölümü öğretim Üyesi Dr. Hasan AKAY, Çeltikte Yabancı Ot Mücadelesi konusunda Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Bitki Koruma Bölümünden Ziraat Yüksek Mühendisi Nagehan ÇİL, Çeltikte Su Tasarrufu Sağlayan Sulama Uygulamaları konusunda yine Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Tarla Bitkileri Bölümünden Ziraat Yüksek Mühendisi Melih ENGİNSU, Bitki Koruma Makinalarında Kalibrasyon ve önemi konulu bilgilendirmeyi OMÜ Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümünden Dr. Hüseyin DURAN, İnsansız Hava Aracı Sistemlerinin Zirai Mücadele Alet ve Makinası Olarak Ruhsatlandırılması ve Kullanılması konulu bilgilendirmeyi ise İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinde görevli Ziraat Mühendisi Ahmet DAMNALI gerçekleştirdi.

Eğitim öncesi bir konuşma yapan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM: “İlimizde Çeltik yetiştiriciliğinde Entegre Mücadele yöntemlerinin benimsenmesini sağlamak amacıyla düzenlediğimiz bu Çiftçi Tarla Okulu eğitimleriyle; çiftçilerimizin gerçek ihtiyaçları doğrultusunda üretim alanlarındaki bilgi ve becerilerini artırmak, entegre mücadele prensipleri doğrultusunda mücadele yapmalarını sağlamak amaçlanmıştır. Kimyasal mücadele kaçınılmaz olduğunda teknik talimatlara ve etiket bilgilerine göre uygun zamanda ve uygun makine ile doğru dozda ilaç kullanmak, ürünlere göre ana hastalık ve zararlıların tanınması, ürün ve zararlı organizmaların biyolojik dönemlerine göre izlenmesi, kimyasal mücadeleden önce alınması gereken tedbirler, mücadele esnasında dikkat edilecek hususlar, üretim sürecinde kayıt ve izlenebilirliğin sağlanması bilincinin üreticilere aktarılması gibi konularda da bilgilendirme amaçlanmaktadır. İşbirliği yaptığımız kuruluşlardan bilgilendirme amaçlı katılım sağlayan meslektaşlarımıza teşekkür ediyor, bu toplantının üreticilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Programa, İl Müdürü İbrahim SAĞLAM, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman TOSUNER, Bafra Tahıl Üreticileri Birlik Başkanı Hasan TOKER’in yanı sıra Bafra, Ondokuzmayıs, Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinden temsilcilerle üreticiler katılım sağladı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Artan girdi maliyetleri süt üreticilerini zorluyorÖnceki Haber

Artan girdi maliyetleri süt üreticilerin...

Bakan Yardımcıları Pakdil ve Yumaklı Sel Bölgesinde İncelemelerde BulunduSonraki Haber

Bakan Yardımcıları Pakdil ve Yumaklı Sel...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar