Şekerbank

Ordu’da Yerli Kivi Tezgahtaki Yerini Aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ordu’da Yerli Kivi Tezgahtaki Yerini Aldı
ORDU'DA YERLİ KİVİNİN PERAKENDE SATIŞINA 3.5 TL'DEN BAŞLANDI.
Tofidass

Ordu Sebzeciler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Saylan, sezonun ilk yerli kivisinin perakende satışının 3.5 TL olduğunu söyledi.
Ordu’da fındığa yan gelir olarak üretimine başlanan ve gün geçtikçe gelişen kivi üretimi marka haline geldi. Üretimin geniş alanlara yayılması ile Türkiye’de kivi üretiminde söz sahibi olan Ordu, Yalova’nın ardından 2. sırada bulunuyor. Ordu’da geçtiğimiz günlerde hasadına başlanan sezonun ilk yerli kivisi tezgahtaki yerini alırken, sezonun ilk kivisinin perakende satışına 3.5 TL’den başlandı. Geçen yıl sezonun ilk yerli kivisini 5 TL’den sattıklarını ifade eden Ordu Sebzeciler Odası Yönetim Kurulu Üyesi olan ve manavlık yapan Hakan Saylan, bu yılın ilk yerli kivisini ise rekoltenin artmasından dolayı 3.5 TL’den sattıklarını belirtti.
"KİVİDE MAKSİMUM FİYAT 3.5 TL"
Ordu kivisinde rekoltenin iyi olmasından dolayı en yüksek fiyatın 3.5 TL olduğunun altını çizen Ordu Sebzeciler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Saylan, "Bu yıl yerli kivi geçtiğimiz yıla oranla rekoltesi yüksek. 2014 yılında yaşanan zirai don olayı yerli kiviyi olumsuz etkilemişti ve rekolte çok düşmüştü. 2014 yılında yerli kivinin satışına 5 TL’den başlamıştık. Bu yıl zirai don ve benzeri afetler yaşanmadı ve rekolte beklendiği gibi oldu. Geçtiğimiz hafta hasadına başlanan yerli kivimiz yeni pazara indi. Bu sezonun ilk yerli kivisi 3.5 TL’den satılmaya başlandı. Kivinin alışı boy oranlarına, şekline göre değişiyor. Şimdilik kivideki maksimum satış fiyatımız 3.5 TL, kivinin şekline, gramajına göre bu fiyat aşağı seviyelere inebiliyor" dedi.
"KENDİ KİVİMİZİ PAHALI TÜKETİYORUZ"
Ordu’da kivi depolama ve paketleme alanlarının olmayışı sebebi ile kivi fiyatlarının ilerleyen aylarda artabileceğini aktaran Saylan, "Kiviye Ordu’da doğru dürüst sahip çıkamıyoruz. Dışarıdan gelerek satış yapanlar daha fazla kazanıyor. Şuan 3.5 TL olan fiyatlar önümüzdeki bir ay boyunca değişmez ancak bir ayın ardından bu rakamların olması biraz zor. Çünkü Ordu kivisi yeterli tesis olmadığı için il dışına çıkıyor ve paketlenip fiyatını katlayıp tekrar bize dönüş yapıyor. Bu durumda fiyatların artmasına yol açıyor. Fiyatların artması hem bizi hem de vatandaşı olumsuz etkiliyor. Üretiminde önemli bir paya sahip olduğumuz ürünü fazla para ödeyerek tüketmiş oluyoruz" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Su Ürünleri Denetimlerinde Ortak ÇalışmaÖnceki Haber

Su Ürünleri Denetimlerinde Ortak Çalışma

En Büyük Keklik Üretme Merkezi Konya’da KurulduSonraki Haber

En Büyük Keklik Üretme Merkezi Konya’da...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar