Şekerbank

Nisan Ayında Ekebileceğiniz En Güzel Bahçe Bitkileri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nisan Ayında Ekebileceğiniz En Güzel Bahçe Bitkileri
Tofidass

Nisan ayı, bahçe severlerin en çok meşgul oldukları ve artık baharın tam olarak gelmesiyle birlikte bahçelerini yaza hazırladıkları aydır.  Toprağın da ısınmaya başladığı bu zamanlarda hangi hazırlıkları yapmanız gerektiğini ve bahçenize ekebileceğiniz bitkileri bu yazımızda derledik.

Bahçe Bakımı

Her şeyden önce bahar aylarında, bahçenizin ve toprağınızın yaza hazır olduğundan emin olmalısınız. Kış mevsiminden kalma dökülmüş yaprakları ve ölü çimleri sezon başında temizlemek, estetik görüntünün yanı sıra hastalık ve zararlılara karşı atacağınız ilk adım olacaktır. Bunun yanı sıra ay ortasında, varsa bahçenizdeki gülleri budamak, çapalamak ve gübrelemek gerekir. Çim bakımı içinse amonyum nitrat uygulamak ve soğuktan zarar görmüş alanlara ara ekim yapmak, kurak bir bölgede yaşıyorsanız sulamaya başlamak yemyeşil bir bahçe için atacağınız ilk adım olacaktır.

Sebze Ekimi

“Hangi sebze ne zaman ekilir?” sorusu, özellikle acemi bahçeseverler için oldukça can alıcı. Daha önce ektiğiniz marul, maydanoz, soğan ve ıspanak gibi yeşillikleri Mart ayında düzenli olarak sulamaya devam etmelisiniz. Bu süreyi kaçırdıysanız eğer, üzülmeyin: Nisan ayının sonlarına doğru; kabak, mısır, salatalık ve fasulye tohumları ile yazlık fidelerinizi ekmeye başlayabilirsiniz. Lahana, karnabahar ve bamya dikimine de bu ay boyunca devam edilebilir. Ancak sebze tohum ve fidelerinize ilk ekimin ardından can suyu vermeyi ihmal etmeyin ki sağlıklı bir gelişim gösterebilsinler.

Çiçek Bahçesi

Baharın müjdecisi çiçekler, Mart boyunca en güzel zamanlarını yaşayarak bahçelerimizi şenlendirir. Mis kokulu sümbüller, rengarenk laleler ve zarif nergisler tam da bu zamanların çiçekleridirler. Çiçek türlerinin ekimi ve dikimi için en doğru zamanı yakalamanın kolay yoluysa, çevrenizdeki seraları ziyaret ederek, bahçeniz için açık havada yetişen çiçeklerden beğendiklerinizi tercih etmektir. Ayrıca petunya, kadife ve begonya gibi yazılık çiçek fideleri de Nisan ayında ekilen bahçe bitkileri arasındadırlar.

Meyve Ekimi ve Meyve Ağaçlarının Bakımı

Kavun ve karpuzu keyifle tüketmeyi seviyorsanız eğer, henüz geç kalmadınız. Mart ve Nisan ayları, bu iki meyvenin ekimi için en uygun zamanlardır. Bunun yanı sıra “Hangi meyve ne zaman ekilir?” sorusunu sormaktan ziyade, zorluk yaşamamanız adına hazır meyve fidanlarını tercih ederek dikimlerini gerçekleştirmek daha doğru bir çözüm olacaktır. Ekim ayından başlayarak Nisan ayının ortalarına kadar fidanlarınızın dikimini gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Mart’ı geçirmeden ahududu, çilek ve meyve ağaçlarınızın diplerine malç yapmayı unutmamalısınız. Meyve ağaçlarınızı ilaçlayabilirsiniz ancak ilaçlama esnasında ağacın tam çiçekte olmamasına dikkat etmelisiniz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fındık Üreticilerine 800 Milyon Liralık DestekÖnceki Haber

Fındık Üreticilerine 800 Milyon Liralık...

Antepfıstığında Hedef Amerika'nın Önüne GeçmekSonraki Haber

Antepfıstığında Hedef Amerika'nın Önüne...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar