Şekerbank

Muğla Kadın Çiftçisini Seçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muğla Kadın Çiftçisini Seçti
DOĞACAK ÇOCUĞUNUN GELECEĞİ İÇİN HAZIRLADIĞI PROJE BİRİNCİ SEÇİLDİ
Tofidass

Muğla’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hazırladığı “Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi” programına Fethiye’den katılan 8 aylık hamile kadın çiftçi Pınar İnce, “Varan gelenden çıkan güzellikler “ adlı dokuma projesi ile birinci seçildi. Kadın çiftçi , 8 ilin katılımıyla yapılacak Türkiye finallerinde Muğla’yı temsil edecek.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2015 yılında 8 pilot ilde“Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi uygulanmaya başlandı. Programının amacı tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem vererek, üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek, uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırmaktı. Proje kapsamında 12 ilçeden 50 kadın çiftçiye Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 70 saat 10 gün süren “Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi” eğitim programı verildi. Bu sürede eğitim gören kadın çiftçiler farklı ve özgün projeler hazırladı. Kurs sonunda kadın çiftçilere, Marmaris Green Nature Diamond Otel’de Sertifika Dağıtım Töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Muğla Valisi Amir Çiçek, İlçe Kaymakamları ,kurum müdürleri ve girişimciler katıldı.Törende salonda hazırlanan proje pazarında girişimciler ürettikleri ürünleri sergiledi.
VALİ ÇİÇEK: “ KADIN GİRİŞİMCİLER KREDİLERİNİ ZAMANINDA ÖDÜYOR”
Muğla Valisi Amir Çiçek, törende yaptığı konuşmada, kadın girişimcileri her zaman destekleyeceklerini ifade ederek şöyle dedi: “Kadınların borçlarına erkeklerden daha sadık olduğunu mikro kredi kullandırdığımız zaman anladık. Kadın girişimciye mikro verdik zamanından önce geldi ve borcunu ödedi. Bizde onlara daha çok kredi vererek bu samimiyetleriniz destekledik. Onlar desteklenmeyi her zaman hak ediyorlar. Hanımlara ne yapsak borcumuzu ödeyemeyiz”.
MUĞLA’NIN GİRİRŞİMCİ KADIN ÇİFTÇİSİ FETHİYE’DEN SEÇİLDİ
Törende ,bağımsız beş kişilik Jüri tarafından belirlenen ilk üçe giren projeler açıklandı. Programa Fethiye -İnceköy’den katılan Pınar İnce’nin hazırladığı “Varan gelenden çıkan güzellikler“ adlı dokuma projesi ile birinci seçildi. Kadın çiftçi İnce’nin hediyesi Vali Amir Çiçek ve eşi takdim etti. Pınar İnce , 8 aylık hamile olmasına rağmen dünyaya gelecek üçüncü çocuğunun geleceği için hazırladığı projenin birinci seçilmesinden duyduğu mutluluğu şu sözlerle anlattı: ”Üçüncü çocuğuma hamile kaldığımda onlar için bir şeyler yapıp geleceklerini hazırlamam gerektiğini düşündüm. Besicilik yapıyordum ineklerim vardı ve hamileydim. Çok zor günler geçirdim. Fakat başardım . İnşallah Türkiye finallerinde Muğla’yı başarıyla temsil ederim”
Dereceye giren projeler 6 gr altın hesabı ile ödüllendirilirken ,birinci olan proje Bakanlığın belirleyeceği bir tarihte 8 ilin yarışacağı Proje Yarışmasında Muğla’yı temsil edecek

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçiye Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi Eğitimi VerildiÖnceki Haber

Çiftçiye Bitki Koruma Ürünleri Uygulama...

SALKIM GÜVESİNİN İZDİVACINA ENGEL OLUNACAK, ÜZÜM BAĞLARI KURTULACAKSonraki Haber

SALKIM GÜVESİNİN İZDİVACINA ENGEL OLUNAC...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar