Şekerbank

MAKİNALI CEVİZ HASADI DEMONSTRASYONU YAPILDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MAKİNALI CEVİZ HASADI DEMONSTRASYONU YAPILDI
Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan KAHRAMAN, Şube Müdürleri Ahmet GÜL ve Ahmet BAŞARAN, Eşme İlçe Müdürü Ertan KELEŞ, teknik personeller ve bölgedeki üreticilerin katılımıyla Eşme İlçesi Takmak Köyünde Selçuk ERDOĞAN'ın kapama ceviz bahçesinde makinalı hasat demonstrasyonu gerçekleştirildi.
Tofidass

Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan KAHRAMAN, Şube Müdürleri  Ahmet  GÜL ve  Ahmet BAŞARAN, Eşme İlçe Müdürü  Ertan KELEŞ,  teknik personeller ve  bölgedeki üreticilerin katılımıyla Eşme İlçesi Takmak Köyünde Selçuk ERDOĞAN'ın  kapama  ceviz bahçesinde makinalı hasat demonstrasyonu gerçekleştirildi.

İşletme sahibi Selçuk ERDOĞAN; kapama ceviz bahçesinin 2007 yılında  98 dekar alanda kurulduğunu,  yaklaşık 1300 ağaç bulunduğunu belirtti. Bu sene ilkbahar erken donlarının gerçekleşmesine rağmen ağaç başına 25 kg verim beklentisinin olduğunu dekara da 250 kg ürün aldığını dile getirdi. Bakımı kolay, toplaması kolay, saklaması kolay olduğu için ceviz üreticiliğine yöneldiğini,  bölgeye uyum sağlaması ve kalite yönünden yüksek olan chadler çeşidini seçtiğini söyledi. Makineli hasat sayesinde kısa zamanda az işçilik ve maliyetle hasadın yapılmakta olduğunu açıkladı.

Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan KAHRAMAN ''Uşak meyvecilik bakımından oldukça uygun bir iklim yapısına sahip olduğunu iklimsel olarak da geçiş bölgesi olmasından dolayı soğuklama süresi daha uzun olan ayva, armut,  badem, Amerikan chadler cevizini meyve çeşitleri olarak öneriyoruz. İlimizde yaklaşık olarak 12500 dekar kapama ceviz bahçesi bulunmaktadır. Bu sene 23 Nisan'da don olayı olmasına rağmen ziyarette bulunduğumuz önder çiftçimiz Selçuk ERDOĞAN uygun çeşit secimi ile dekara yaklaşık 250 kilogram verim almaktadır. bugün burada olmamızın amacı makinalı ceviz hasadının bölgemizde bulunan üreticilerimiz arasında yaygınlaştırılmasıdır. 1500-2000 tl civarında olan traktörün kuyruk milinden hareketli darbeli makine ile daha az zaman, işçilik ve maliyetle hasat yapıldığını gördük. Üreticilerimize bol ve bereketli kazançlar diliyorum'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Naturel Zeytinyağlarında Duyusal Analiz Eğitimi Yapıldı…Önceki Haber

Naturel Zeytinyağlarında Duyusal Analiz...

Kavak, Çarşamba’yı Olumsuz EtkiliyorSonraki Haber

Kavak, Çarşamba’yı Olumsuz Etkiliyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar