Şekerbank

Leader Yaklaşımı Bilgilendirme Toplantılarına Başladık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Leader Yaklaşımı Bilgilendirme Toplantılarına Başladık
Tofidass

Katılım öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma (IPARD II) Programı (2014-2020) kapsamında desteklenecek tedbirler arasında “Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması-LEADER Yaklaşımı” da yer almaktadır.

LEADER yaklaşımı, kırsal alanlar için sürdürülebilir kalkınma stratejilerinin hazırlanması ve uygulanmasında yerel katılım ve ortaklığı teşvik etmek sureti ile kırsal politikaları geliştirmek için çok değerli bir kaynak olduğu kanıtlanmış bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım, kırsal sorunlar için yenilikçi çözümler üretilmesini teşvik etmekte ve yerel toplulukların ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bir görev üstlenmektedir. Aynı zamanda yerel aktörlerin kendi bölgelerinde uygulanacak projeler ve gerçekleştirilecek strateji ile ilgili olarak karar alma süreçlerine katılmaları anlamına gelmektedir.

Programın tanıtımı amacıyla Vali Yardımcısı Sayın Muammer Balcı başkanlığında, İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın Ertan Keleş, TKDK Koordinatörü Hasan Duru, Zafer Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Mehmet Tekeli, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Gürcan, Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Yüksel Çakın, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Murat Erdem, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Nasuh Altuntaş, TKDK Birim Sorumluları ve Müdürlüğümüz teknik personelin katılımıyla Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunda toplantı düzenlendi. Toplantıda Bakanlığımızca ilimiz koordinatörü olarak görevlendirilen Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Erdoğan Güneş tarafından sunum yapılarak bilgilendirme yapıldı.

Sonrasında faydalanıcıların da bilgilendirilmesi amacıyla sırasıyla Sivaslı ve Banaz ilçelerinde; TKDK İl koordinatörü Hasan Duru, Sivaslı İlçe Müdürü Sadık Güngör, Banaz İlçe Müdürü İsmail Ünal, Şube Müdürlerimiz, Ziraat Odası, Süt Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanları, Muhtarlar ve üreticilerimizin katılımlarıyla düzenlenen toplantılarda Prof.Dr. Erdoğan Güneş tarafından sunum yapılarak LEADER programı hakkında bilgilendirme yapıldı. Karşılıklı görüş alışverişi yapılarak, öncelikli yapılacaklar kararlaştırılıp yol haritası belirlendi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Massey Ferguson ürünleri, sanal gerçeklik teknolojisiyle müşteri neredeyse oradaÖnceki Haber

Massey Ferguson ürünleri, sanal gerçekli...

Hayvanlarını Kayıt Altına Aldırmayanlara Hayvan Başına Ceza UygulamasıSonraki Haber

Hayvanlarını Kayıt Altına Aldırmayanlara...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar