Şekerbank

Kurbanlık Hayvan Pazarında Sıkıntı Büyük

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kurbanlık Hayvan Pazarında Sıkıntı Büyük
Tofidass

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, bayramın dördüncü günü Süleymanpaşa’da Kurbanlık Hayvan Pazarı’nı ziyaret etti. Bu yıl büyükbaş kurbanlık alan vatandaş sayısının çok az olduğunu anlatan Üreticiler, “Geçen yıl 100 tane büyükbaş hayvan sattım. Bu yıl ise 20 tane satabildim. Küçükbaş hayvan satışında da zarar ettik. Hayvan yeminin geçen sene torbası vadeli satış ile 80 liraydı. Bu yıl peşin fiyatına torbasına 350 lira istiyorlar. Yakında besici kalmayacak. Ankara’dakiler gerçekleri görmüyor” diye isyan ettiler.

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, hayvancılığın önemli merkezlerinden Tekirdağ Süleymanpaşa’da Kurbanlık Hayvan Pazarı’nı ziyaret etti.  Aygun, “Normalde bayramın üçüncü günü üreticinin elindeki hayvanlar biterdi. Bugün dördüncü günündeyiz, üreticinin elindeki hayvanlar halen bitmedi. Birçoğu ellerinde kaldı” bilgisini verdi.

Bir üretici, “Bayramın dördüncü günündeyiz. 45 küçükbaş getirdim, 12 tanesi elimizde kaldı. Durum vahim. Geçen yıl 80-100 lira arasında olan yemin torbası bu yıl 350 lira. Üstelik geçen yıl vadeli satış ile yem alabiliyorduk. Bu yıl peşin fiyatına yemin torbasına 350 lira istiyorlar” diye isyan etti. Bu tabloyu daha fazla sürdüremeyeceklerini söyleyen üretici,  “Çalışırken batıyoruz. Hiç çalışmasak daha iyi. Ankara’dan bakınca durumu iyi gösteriyorlar. Gelsinler bu işleri onlara devredelim, onlar satsın hayvanlarımızı” diye tepki gösterdi.

Başka bir üretici, “Süt üreticisi de perişan. Bu yıl keçi sütünü alan kalmadı. Süt keçilerini hayvan pazarına getirip satmaya çalışıyorlar” dedi. Damızlıkların kasaba gittiğini aktaran aynı üretici, mazotun litresinin 30 liraya çıktığına işaret ederek, “Maliyetler dayanılmaz hal aldı” diye konuştu.

Bir üretici de “Maliyetler 3-4 kat arttığı halde geçen sene 2500 liraya sattığım koçu bu yıl da aynı fiyata sattım. Zarar ediyoruz, bırakacağız bu işi. Herkes borçlu. Hayvanlarımı satarak, borçlarımı ödeyeceğim” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tahıl krizi zirvesi İstanbul’da yapılacakÖnceki Haber

Tahıl krizi zirvesi İstanbul’da yapılaca...

Kaz Kesim Tesisi Gün SayıyorSonraki Haber

Kaz Kesim Tesisi Gün Sayıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar