Şekerbank

Kırsal Kalkınma Yatırımlarında Yüzde 50 Hibe Desteği İçin Başvurular Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kırsal Kalkınma Yatırımlarında Yüzde 50 Hibe Desteği İçin Başvurular Başladı
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında, Tarıma DayalıEkonomik Yatırımlar ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırım Programları için 14.2'inci etap başvuruları başladı.
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında, Tarıma Dayalı

Ekonomik Yatırımlar ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırım Programları için 14.2'inci etap başvuruları başladı.

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde Kırsal Kalkınma Destekleri hakkında düzenlenen toplantıda, ürün masalarında görevli mühendislerden oluşan saha ekiplerine başvuru şekli ile desteklenen yatırımlar ve alet ekipmanların kriterlerine ilişkin olarak sunum eşliğinde bilgiler verildi. İlçe Tarım Müdürü Ahmet Kılıç’ın önderlik ettiği toplantıda; kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsal toplumda belirli bir yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlanmasını amaçlayan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Ekonomik Yatırımlar ve Altyapı Programları başvuru döneminin 31 Ekim 2021 tarihinde başladığı ifade edildi.

Ekonomik yatırımlar destekleme programı proje tekliflerinde yatırımcılar, A İş Planında yer alan ekimden hasat sonrası işlemeye kadar ihtiyaç duyulan tüm makine ve ekipmanlar için 300 bin TL’ye kadar olan ve Altyapı Yatırımları için ise 600 bin TL'ye kadar olan proje tutarları üzerinden destekleme alabilecekler. Proje tutarının %50'si Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hibe olarak finanse edileceği belirtiliyor.

Başvuru süreci hakkında konuşan Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç, "KKYDP çerçevesinde Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi kapsamında hazırlanan proje başvurularının ekonomik yatırımlar için son başvuru tarihi 21 Ocak 2022, altyapı yatırımları için son başvuru tarihi ise 17 Aralık 2021 tarihidir. Başvurular https://edys.tarim.gov.tr/tarim/onlinebasvuru.aspx adresinden elektronik ağ (internet) ortamında olarak yapılacaktır. Başvurular ile ilgili olarak ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız, her gün en az iki ekip halinde mahallelerimizi ziyaret eden saha teknik ekiplerimize danışabilir; 0.552.6882042 numaralı Çiftçi Danışma Whatsapp Hattımıza yazabilir; kurumsal sosyal medya hesaplarımıza mesaj atabilir veya İlçe Müdürlüğümüze gelerek konu sorumlusu arkadaşlarımızla görüşebilirler. Bunların haricinde Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze ait https://manisa.tarimorman.gov.tr/Duyuru/240/14-2-Etap-Kkyp-Proje-Basvurulari-Nasil-Yapilir internet adresinde yer alan belge ve bilgileri de inceleyebilirler. Bütün çiftçilerimize ve üreticilerimize hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım Ve Orman Bakanı Pakdemirli, Türkiye Hububat Kongresi 2021'de KonuştuÖnceki Haber

Tarım Ve Orman Bakanı Pakdemirli, Türkiy...

Ziraat Topluluğu üyelerine tohum atölyesiSonraki Haber

Ziraat Topluluğu üyelerine tohum atölyes...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar