Şekerbank

Kırsal Kalkınma Yatımlarıyla Çiftçi Modern Tesislerine Kavuşuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kırsal Kalkınma Yatımlarıyla Çiftçi Modern Tesislerine Kavuşuyor
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2006 yılından bu yana uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi, Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar ile çiftçilere desteği 2015 yılında da devam ediyor.

Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne başvurulan projelerin yapımına 2015 yılı Temmuz ayında başlanarak, 5 ay gibi kısa bir sürede 7 proje tamamlanmıştır. Yatırımcı katılım payları ile birlikte 10,5 Milyon TL'lik yatırım İle kazandırılmış olup Bakanlığın bu yatırımlara yaklaşık 4 Milyon TL hibe ödemesi gerçekleştirildi.

9. Etap kapsamında devam eden 5 adet proje bulunmakta olup bu projelerin Toplam Yatırım Tutarı yaklaşık 4,5 Milyon TL'dir. Projelerin tamamlanması ile birlikte Bakanlıkca projelere sağlanacak Hibe Desteği ise yaklaşık 2.Milyon TL olacaktır.

Tamamlanmış olan projeler ile Artvin'de toplamda 200 Büyükbaş ve 2600 Küçükbaş hayvan üretim kapasitesine sahip 5 Ahır/Ağıl işletmesi kazandırılmış olacak. Ayrıca yıllık 3.000 ton kapasiteli Çay İşleme Fabrikası ile yıllık 17,5 ton kapasiteli (Temel Petek, Propolis, Polen vb. üretimi) Arı Ürünleri Üretim Tesisi ve Laboratuvar Ünitesi faaliyete geçmiştir. Faaliyete geçen tesisler ile İlde 82 kişilik istihdam sağlanmsa yol açmıştır.

Konu hakkında görüşlerini bildiren Artvin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İshak Hacıkamiloğlu "İlimizin ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan bu tesislerin, yatırım sahiplerine ve çalışanlarına hayırlı olmasını temenni ediyorum."  ve "Projeler ile artan üretim kapasitesinin Ülkemiz ve İlimiz ekonomisine katkısı büyük manalar taşımaktadır. Bakanlığımız bu tür yatırımları dün olduğu gibi bugün ve yarın da desteklemeye devam edecektir." dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım Kredi Kooperatifleri Hizmet Binasına Yüzde 66.20’lık TeklifÖnceki Haber

Tarım Kredi Kooperatifleri Hizmet Binası...

Finansbank'tan Ankara Pancar Çiftçisine Büyük DestekSonraki Haber

Finansbank'tan Ankara Pancar Çiftçisine...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar